Hafta sonu sokağa çıkma yasakları ramazan sonuna kadar sürecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın bakanlıklarla birlikte hazırladığı ‘normalleşme’ planına göre sokağa çıkma yasakları ramazan sonuna kadar devam edecek

Fotoğraf: AA

Kovid-19 salgının yayılmasını önlemek amacıyla büyükşehirlerde ve Zonguldak’ta hafta sonları uygulamaya konulan sokağa çıkma yasaklarının Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam etmesinin planlandığı bildirildi.

Hürriyet Gazetesi’nden Gizem Karakış’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’ın bakanlıklar ile hazırladığı 4 aşamalı normalleşme planında, bayram sonrasında vaka durumundaki iyileşmenin sürmesi durumunda sokağa çıkma kısıtlamasına haziran ayında son verilmesi hedefleniyor.

65 yaş ve 20 yaş altına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının da bu takvimle birlikte haziran ayının ortasında son bulması planlanlandığı ifade edildi.

Buna göre 16-19 Mayıs ve ramazan bayramının yer aldığı 23-26 Mayıs’ta sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmasının öngörüldüğünün belirtildiği haberde, restoran, kafe ve pastanelerin haziran ayının ortasında açılmasının planlandığı ve saat sınırlaması getirileceği belirtildi.


Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU