Alex de Souza: 'Artık dayanamıyorum, sabrım kalmadı' diyen Aziz Yıldırım'a 'Evine git, ailenle ilgilen başkan' dedim

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Alex de Souza, biyografisinde anlattığı anısında "Artık dayanamıyorum, sabrım kalmadı, aileme bile zaman ayıramıyorum. Çok mutsuzum" diyen Aziz Yıldırım'a "Evine git, ailenle ilgilen başkan" dediğini aktardı

Alex de Souza / Fotoğraf: AA

Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giyen ve elde ettiği başarılarla ismini kulübün efsaneleri arasına yazdıran Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, ismiyle aynı adı taşıyan biyografi kitabında Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ve eski teknik direktörü Aykut Kocaman ile ilgili anılarını da anlattı. 

Brezilyalı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde 2010 yılında karşılaştıkları Yunanistan temsilcisi PAOK'a elenmelerinin ardından dönemin başkanı Aziz Yıldırım ile aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı: 

UEFA'da Yunanistan'ın PAOK takımıyla eşleştik. Türkler ve Yunanlar arasında büyük bir rekabet var. Tarihi bir olay. PAOK'un stadının adı 'Mezar' gibi bir şey. Nasıl bir şey olacak diye kendime sordum, pratikte öğrendim. O maçı kaybettik. İstanbul'da yeniden elendik. Avrupa turnuvalarına veda etmiştik. Başkan Aziz Yıldırım, bir gün üç kaptanı, beni, Emre'yi ve Volkan'ı yanına çağırdı. Elendiğimiz için bizi resmen mahvetti.

 

Alex-Kocaman-AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Aziz Yıldırım'ın konuşma sırasında kendilerine, "Artık dayanamıyorum, sabrım kalmadı, aileme bile zaman ayıramıyorum. Çok mutsuzum" dediğini, Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'in de Yıldırım'a "Kalın başkanım, siz bu kulübün amiral gemisisiniz" diyerek gönlünü almaya çalıştıklarını ileri süren Alex, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben ise kahvemi içerek sustum. Aziz Yıldırım bana döndü ve 'Ya sen Alex, sen hiçbir şey söylemeyecek misin' diye sordu. Ben de sadece 'Evine git, ailenle ilgilen başkan' dedim. Ardından 'Fenerbahçe o kadar büyük ki, tek bir kişiye bağlı kalmaz. Siz bu kulüp için önemlisiniz fakat siz giderseniz yerinize başkası gelecek. Bu benim için de geçerli. Ben de gidersem benim yerime başkası gelecek.' sözlerini kullandım. Hiçbir oyuncu, teknik direktör, hiçbir başkan... Bu büyüklükteki bir kulübü bir kişi yönetemez. Kulüp kendi kendini taşır.

 

Alex-Kocaman-AA1.jpg
Alex de Souza - Aykut Kocaman / Fotoğraf: AA

 

Alex, ayrıca Fenerbahçe'de birlikte çalıştığı teknik direktör Aykut Kocaman'ı da eleştirerek, şöyle konuştu: 

Sonuçlardan görüleceği gibi Aykut Kocaman beklenildiği kadar iyi bir teknik direktör değildi. Bir aydan kısa bir sürede Fenerbahçe iki turnuvadan da elendi. Buna rağmen yeri sağlam görünüyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1 Temmuz 2004'te Fenerbahçeye transfer olan Alex de Souza, 2012-13 sezonunun başında sarı-lacivertli takımdan ayrıldı.

Fenerbahçe'de toplam 344 müsabakaya çıkan eski futbolcu, 171 gol, 147 asistle takımın efsaneleri arasına ismini yazdırdı.

Alex de Souza, sarı-lacivertli kulüpte, 3 Süper Lig, 2 TFF Süper Kupa ve 1 kez de Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU