Kürt Tarihi dergisi 2012 yılında yayın hayatına başladı. Dergi 28. sayıdan itibaren aynı yayın kurulu ekibiyle birlikte İsmail Beşikçi Vakfı (İBV) tarafından yayınlanmaya başlandı.
Derginin bağımsız akademik kimliği korunurken İBV, yayın organının daha geniş bir okuyucu kitlesine ulaşması ve çalışmalarını daha etkin ve verimli bir şekilde yürütmesi için yayın kuruluna gerekli desteği sundu.
İBV, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda derginin son iki sayısının online erişime açtıklarını duyurarak şu ifadeleri kullandı:
“Merhabalar, vakfımız bünyesinde çıkarılan Kürt Tarihi dergisinin son iki sayısını online erişime açtık. İyi okumalar diliyoruz...”
Merhabalar,
— İsmail Beşikci Vakfı (@ibesikcivakfi) April 14, 2020
Vakfımız bünyesinde çıkarılan Kürt Tarihi Dergisinin son iki sayısını online erişime açtık.
İyi okumalar diliyoruz...https://t.co/0LWxFASob6
İBV, derginin 38. ve 39. sayılarını online erişime açtı. Erişime açılan sayılara, İBV internet sitesinden ulaşılabiliyor.
Kürt Tarihi dergisi de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaşanan zor günler nedeniyle bir katkı olarak derginin son iki sayısı online erişime açtıklarını duyurdu.
Tüm dünyada yaşanan zor günler dolayısıyla, siz değerli Kürt Tarihi Dergisi okuyucularına sunabileceğimiz bir katkı olarak, dergimizin son iki sayısını PDF şeklinde paylaşıyoruz. İsmail Beşikci Vakfının internet adresinden PDF'lere erişebilirsiniz.https://t.co/0QNjJGZlHG pic.twitter.com/jd3V0Yhpmf
— Kürt Tarihi Dergisi (@kurttarihi) April 12, 2020
Kürt Tarihi dergisinin paylaşımında şu ifadelere yer verildi:
“Tüm dünyada yaşanan zor günler dolayısıyla, siz değerli Kürt Tarihi Dergisi okuyucularına sunabileceğimiz bir katkı olarak, dergimizin son iki sayısını PDF şeklinde paylaşıyoruz. İsmail Beşikci Vakfının internet adresinden PDF'lere erişebilirsiniz.”
© The Independentturkish