Bir IŞİD gelini daha ülkesine dönmek istiyor

24 yaşındaki Amerikalı kadın, İngiliz Şamima Begüm’le aynı mülteci kampında yaşıyor

IŞİD'ten kaçan pek çok 'IŞİD gelini' ülkesine geri dönmek istiyor. Fotoğraf: Richard Hall - The Independent

Adam Forrest - The Independent

IŞİD’e katılmak için Suriye’ye kaçtıktan sonra bebeğiyle İngiltere’ye dönme isteğinde bulunan İngiliz Şamima Begüm’den sonra bu kez de bir Amerikalı kadın ülkesine dönmek istiyor.

Suriye’de Begüm ile aynı kampta yaşayan Amerikan vatandaşı Hoda Muthana da ülkesine geri dönmek için Amerikalı yetkililerden yardım bekliyor.

Oğluyla birlikte altı hafta önce şimdiki cephe hattı Baghuz’a yakın Suşa’dan kaçan Muthana, iki gece çöllerde yattıktan sonra Kürt güçleri tarafından esir alınarak el-Hawl kampına getirilmiş.

Yaklaşık 40 bin kişinin bulunduğu kamptaki tek Amerikan vatandaşı olduğu bildirilen Muthana, Alabama’daki evine dönebilmek için Amerikalı yetkililerin sesini duymasını istiyor. Muthana şunları anlatıyor:

“Onlara bu kadar cahil olduğum için beni affetmelerini söylerdim. Gerçekten genç ve cahildim, evimden ayrılmaya karar verdiğimde henüz 19 yaşındaydım. ABD’nin ikinci bir şans verdiğine inanıyorum. Evime dönmek istiyorum ve bir daha da Ortadoğu’ya gelmek istemiyorum. ABD pasaportumu alsalar bile, umrumda olmaz.”

Terör örgütüne katıldığı için çok pişman olduğunu belirten Muthana, Guardian’a verdiği röportajda da şunları söyledi:

“Geriye baktığımda, o zamanlar kibirli olduğumu görüyorum. Şimdi ise, oğlumun geleceği hakkında endişeliyim… Beynim yıkanmıştı ve arkadaşlarımın hala beyinleri yıkanıyor. Tam olarak cahilliğin içindeydik. Yaptığım şeylerin sadece Allah için olduğuna inanıyordum.”

Suriye’de üç defa evlendiğini söyleyen Muthana, IŞİD savaşçıları olan ilk iki eşinin de çatışmalar esnasında olduğunu anlattı. Şimdi 18 aylık oğlu ile el-Hawl mülteci kampında yaşayan Muthana, Twitter’da örgütün Irak ve Suriye’deki şiddet kampanyasının koyu savunuculuğunu yaptı.

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU