“Virüs yayılsın, herkes yakalansın ve insanlar bağışıklık kazansın diye mi yapıyoruz?”

Saygı Öztürk: Yapılması gereken “Terhisleri haziran ayına kadar durdurmak, ikinci bir emre kadar asker alımlarını durdurmak” olmalıydı

Fotoğraf: İHA

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, koronavirüs salgını dolayısıyla yasaklanmasına rağmen hâlâ asker uğurlanmalarının toplu halde yapıldığına dikkati çekerek “Virüs yayılsın,  herkes yakalansın ve insanlar bağışıklık kazansın diye mi yapıyoruz” sorusunu sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztürk’ün bugünkü köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Asker uğurlaması yasaklandı ama uyulmadığını görüyoruz. Bir önlem alınıyorsa karantina mantığı ile yapılmalı. Karantinadan kaçanlara destek olunduğuna tanık olmuyor muyuz? Ama “Virüs yayılsın,  herkes yakalansın ve insanlar bağışıklık kazansın diye yapıyoruz” yaklaşımı varsa, o zaman bu uygulamayı insanımız mantıklı bulur. Onun dışında bu uygulamanın tehlikeli olduğu görülmeli.

Bir başka asker de kaygısını dile getirirken, “Olağanüstü durumda ve salgın hastalıklarla” uğraşılırken şu günlerde yapılması gereken “Terhisleri haziran ayına kadar durdurmak, ikinci bir emre kadar asker alımlarını durdurmak” olmalıydı. Okulları kapatan devlet, bunu da yapabilir. Aksi halde sokağa çıkma yasağı gelmesi daha mı kolay olacak” dedi.

Asker uğurlamayı, vatan görevine gideni en iyi şekilde uğurlamayı isteriz ve bunu de seve seve yaparız. Ama herkesin sağlığı için bazı kısıtlamalara uyma zamanı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU