YÖK Başkanı Saraç'tan tatil açıklaması: Yüzbinlerce üniversite öğrencisinin memleketine gitmesi risk oluşturabilir

Saraç, koronavirüs salgını ihtimalinden dolayı üniversitelerin tatil edilmesi tartışmalarıyla alakalı, “Devlet kararı gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacağını düşünüyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu toplantısında, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ihtimalinden dolayı üniversitelerin tatil edilmesi tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Üniversitelerin tatil edilmesinin salgın ihtimalini arttıracağı konusunda tereddütleri olduğunu belirten Saraç, ”Büyükşehirlerde yüzbinlerce öğrenci okuyor. Bunların hepsi memleketlerine dağılacak. Dolayısıyla hastalıkla ilgili bir risk olabilir. Bunun için tatil meselesinde biz müteredditiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devletin alacağı tedbir kararlarına uyacaklarını belirten Saraç, “Oradan bir karar gelmeden atacağımız adımın sağlık açısından da risk taşıyacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Hastalıklara cevap verme noktasında ilköğretim öğrencileriyle belli bir yaştaki üniversite öğrencisinin durumunun çok farklı olduğuna işaret eden Saraç, okulların tatil edilmesi beklentilerine ilişkin de şunları söyledi:

Bugün itibarıyla bütün üniversitelerimizde bir rektör yardımcısı görevlendirildi. YÖK'ten bir enfeksiyoncu görevlendirdik. Sağlık Bakanlığıyla koordinasyon içinde bilgilendirme sürecine başlıyoruz. Meselenin hemen tatile getirilmesini doğru bulmuyoruz. Bizim dışımızdaki mercinin yani devletin bu kararı alması lazım.

“Bazı üniversitelerin tatil kararı alması yanlış”

Saraç, koronavirüs ile ilgili dün İstanbul ve Ankara'daki üniversite rektörleri, en fazla yabancı uyruklu öğrencisi olan üniversitelerin rektörleri ve Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte bir toplantı yaptıklarını da anımsattı.

Birkaç üniversitenin tatil ilan ettiğini ancak bunu yanlış bulduklarını belirten Saraç, "Bu konunun bir devlet kararına dönüşmesi lazım. Biz bunları yanlış buluyoruz. Bahçeşehir veya Boğaziçi üniversitelerinin öğrencileri değerli de diğerleri değersiz mi oluyor? Burada onların aceleci tavrı yanlışa da doğru gidiyor." diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU