Tiyatrocu Turgut Arseven hayatını kaybetti

Pek çok tiyatro oyunu, dizi ve filmde rol alan Arseven 72 yaşında hayata gözlerini yumdu

Turgut Arseven'in cenazesi, yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Şehir Tiyatroları’nda düzenlenecek törenin ardından, Şişli Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Turgut Arseven kimdir?

1947 yılında İstanbul’da doğdu. Babası ve abisi gibi Şehir Tiyatroları'nda görev yaptı. Sahneye ilk kez 1963 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda çıktı.

Uzun yıllar Çocuk Tiyatrosu bölümünde Ferih Egemen’in yardımcılığını yaptı. 1986'da Milyarder isimli filmde Şener Şen, Münir Özkul, Adile Naşit gibi isimlerle birlikte rol aldı.

Arseven çok sayıda tiyatro oyunu, film ve dizide oyunculuk yaptı.

Film ve dizileri:

Bitmeyen Hikaye, Mavi Kuş, Beşinci Boyut, Mavi Rüya, Sırlar Dünyası, Bizim Otel, Borsa, Affet Bizi Hocam, Bir Tren Yolculuğu ve Milyarder. 

Tiyatro oyunları:

Bir Varmış Bir Yokmuş, Cyrano De Bergerac, Mavi Yapraklı Ev, Umut Çeşmesi, Nuh’un Gemisi, Bir Kavuk Devrildi, Yarısı, Trampacılar, Kocadağlar Ağası, Yakut Balık, Köşebaşı, Anna Karenina, Buzlar Çözülmeden, Tehlikeli Güvercin, İvanov, Taş Bademleri, Köse İle Ese, Scapen’in Dolapları, Bir Ziyaret, Gülnihal, Hamlet, Coriolanus, Kurt, Topuzlu, Mürai, 3. Selim (Kılıç ve Ney), Bir Kızılderili Efsanesi, Taziye, Vişne Bahçesi, Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru, Sarıpınar 1914, IV. Murat, Beni Dünya Kadar Sev, Balıkesir Muhasebecisi, Gönlümdeki Osman Hamdi Bey, Pamuk Prenses ve Yedi Cüce, Antonius Ve Kleopatra, Gazete Gazete, Cem Sultan, Diğerlerinin Adı Ali (Korku Ruhu Kemirir), Sokağa Çıkma Yasağı, Düş ve Klarnet, Üç Kız Kardeş, Kuşlar, Cem Sultan, Sokağa Çıkma Yasağı, Hırçın Kız ve Beni Dünya Kadar Sev.

 

DAHA FAZLA HABER OKU