Otomobilin içinde kilitli kalan hırsızı polis kurtardı

Polisler, aracın camını copla kırmak zorunda kaldıklarını açıkladı

26 Ocak 2020'de Birmingham şehrindeki Newtown'da çalıntı araçta kazara kendini kilitleyen otomobil hırsızı polis tarafından kurtarıldı (West Midlands Polisi)

Çalıntı aracın içinde kazara kilitli kalınca polis tarafından kurtarılan hırsız, "Britanya'nın en aptal hırsızı" olarak adlandırıldı.

Yoldan geçen bir kişi tarafından aracın içinde şüpheli hareketlerde bulunan birinin olduğu ihbarı üzerine olay yerine gelen polis memurları, hırsızı umutsuzca arabadan çıkmaya çalışırken buldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Polisler pazar gecesi Birmingham, Newtown'da Ford marka aracın içinde kalan hırsızı kurtarmak için copla otomobilin camını kırdı.

Öte yandan, polisin aracın çalıntı olduğunu ve sahte plaka kullanıldığını tespit etmesi üzerine gözaltına alınan hırsızın özgürlüğü pek uzun sürmedi.

Batı Midlands Polisi acil müdahale biriminin Twitter hesabından aracın ön koltuklarını kaplayan camları gösteren bir fotoğraf yayımlanarak "Newtown polisinin dün gece şahit olduğu gerçek olay yeri görüntüleri" yazıldı.

Bir araçta şüpheli bir erkeğin olduğu ihbarı alındı... Adam araçta dışarı çıkamayacak şekilde KİLİTLİ bulundu. Copla güzelce kırılan camdan çıkan adam bir kez daha kendini kilit altında buldu... bu sefer araç çalıntı olduğundan ve sahte plaka kullandığından dolayı bir hücreye kondu."

"Şiddet içeren bir gözaltı değildi" diyen polis, şöyle devam etti: "Gözaltındaki erkek bizim kendisini araçtan çıkaracağımızın farkındaydı ve herhangi bir cam kesiği olmadan araçtan dikkatlice çıkması için tam itina gösterildi. Sonrasındaysa derhal tutuklandı."
 


Sosyal medya kullanıcıları hırsızla alay ederken, Alfie Jacks adlı kullanıcı Twitter'da "Britanya'nın en aptal hırsızına herkes selam dursun! Ne utanç verici, kimse ona kapıları içeriden nasıl açacağını anlatmayı düşünmemiş. Arabada çok bariz biçimde çocuk ve aptal kilidi teknolojisi var" diye yazdı.

Aaron1984 isimli Twitter kullanıcısı ise, "Kesinlikle Darwin Ödülleri'ne aday. Hayatını şu ana kadar sürdürebilmesi gayet şaşırtıcı!" ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU