Libya’nın başkenti Trablus’ta şiddetli çatışmalar

Libya'nın başkenti Trablus'ta dört aylık ateşkesin ardından silahlı gruplar arasında yeniden başlayan çatışmalarda 13 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı

Fotoğraf: AA

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Trablus Koruma Gücü ile Terhune Yedinci Tugayı arasındaki çatışmalar iki gündür devam ediyor.

UMH, daha önce feshedildiğini açıkladığı Terhune Yedinci Tugayı'na ait güçleri Trablus'un askeri sınırlarından çekilmemekle suçluyor. 

Trablus Koruma Gücü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada isim verilmeden Terhune Yedinci Tugayı işaret edilerek, "Silahlı grupların Trablus'a düzenlediği saldırıyı püskürttük. Halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için bu grupların saldırısına engel olmaya çalışıyoruz. Silahlı gruplar Trablus’un askeri bölge sınırları dışına çekilme sözüne bağlı kalmadı" denildi.

Terhune Yedinci Tugayı ise "UMH Başkanlık Konseyi tarafından onaylanan güvenlik düzenlemelerine uygun hareket etme konusundaki kararlılıklarını sürdürdüklerini" belirtirken, UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'a "silahlı milisleri durdurma" çağrısında bulundu. 

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Sağlık Bakanlığı Trablus'taki çatışmalarda 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 kişinin yaralandığını, yaralılar arasında çocuklar ve kadınların da bulunduğu belirtti. 

Libya’da UHM’ye bağlı Trablus Koruma Güçleri ile başkentin güneyindeki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmeye çalışan Terhune Yedinci Tugayı güçleri arasındaki çatışmalar 26 Ağustos'ta başlamıştı.

Çatışmalarda 78 kişinin hayatını kaybettiği ve 210 kişinin yaralandığı duyurulmuştu. Taraflar arasında Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda 4 Eylül'de ateşkes sağlanmıştı.
 

DAHA FAZLA HABER OKU