Eş Şebab: Saldırıyı Kudüs için yaptık

Eş Şebab, Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir otele düzenledikleri saldırıyı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesi nedeniyle yaptıklarını açıkladı 

Fotoğraf: AA - Kenya Eş Şebab saldırısı

Somali merkezli El Şebab örgütü, Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir otele düzenledikleri saldırıyı Amerika Birleşik Devletleri ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkent olarak kabul etmesi nedeniyle yaptıklarını açıkladı.

Eş Şebab yayımladıkları açıklamada, “Mücahitler bu saldırıyı, ABD Başkanı Donald Trump’ın aptal yorumları ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi nedeniyle yaptı” ifadelerine yer verildi.

Saldırı DusitD2 otelinde gerçekleşmişti.

Eş Şebab ülkesindeki yabancı güçlere ve yönetime karşı savaş yürütüyor.

Saldırıda ölenlerin sayısı 21’e yükseldi

Kenya hükümeti, Somalili militanların başkent Nairobi’deki lüks bir otel ve iş merkezinin bulunduğu komplekse yönelik saldırıda ölenlerin sayısının 21’e yükseldiği kaydetti.

Kenya Kızılhaç’ı ise, 28 yaralının hastanelere yatırıldığını ve 19 kişinin de hala kayıp olduğunu bilgisini paylaştı.

Öte yandan Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta saldırıyı düzenleyen beş cihatçının "etkisiz hale getirildiğini" söylemişti.

Eş Şebab'ın 2013 yılında Nairobi'de bir alışveriş merkezinde düzenlediği saldırıda da 60'tan fazla kişi ölmüştü.

El Kaide'den ayrılan ancak daha sonra yeniden bağlılık bildiren el Şebab örgütü, dünyada birçok ülke ve kurum tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.
 

DAHA FAZLA HABER OKU