Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ağrı'da Meryem Aydın-Rıdvan Çekim çiftinin nikah törenine katıldı.
Törende, resmi nikah ile dini nikah birlikte kıyıldı.
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın başlattığı uygulamayla belediyede imam nikahı talebinde bulunan kişiler, bunu resmi nikahla birlikte kıydırabiliyor.
Ortadoğu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Nihat Aydın'ın kızı Meryem Aydın ile Rıdvan Çekim de resmi nikah ile dini nikahın birlikte kıyılması talebinde bulundu. Çiftin nikah şahitlerinden biri de Metin Feyzioğlu'ydu.
Savcı Sayan paylaştı
Nikah törenini Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Twitter hesabından paylaştı. Sayan, paylaşımında, "Belediyemizde dini ve resmi nikahı birlikte kıyıyoruz.. Bugünkü çiftlerin nikah şahidi ilimizde bulunan Türkiye barolar birliği başkanı Sayın Metin Feyzioğlu idi. Türkiye’de ilk olan uygulamamızı çok beğendi. Kendisine çok teşekkür ederiz ilimize hoş geldiniz diyoruz..." dedi.
Belediyemizde dini ve resmi nikahı birlikte kıyıyoruz..
— Savcı Sayan (@SavciSayan) October 15, 2019
Bugünkü çiftlerin nikah şahidi ilimizde bulunan Türkiye barolar birliği başkanı Sayın Metin Feyzioğlu idi. Türkiye’de ilk olan uygulamamızı çok beğendi. Kendisine çok teşekkür ederiz ilimize hoş geldiniz diyoruz... pic.twitter.com/oE4ROgtilC
Nikah töreni de, Sayan'ın "Sayın Başkanım, biz dini nikahı ve resmi nikahı birlikte kıyıyoruz" sözleriyle başladı.
2017'de "Müftülük nikahının resmileştirilmesi toplumu bölmeye yöneliktir" başlıklı yazı yazmıştı
Metin Feyziooğlu, 26 Temmuz 2017'de Türkiye Barolar Birliği'nin resmi sitesinden müftülük nikahıyla ilgili yazı yayımlamıştı. Feyzioğlu, "Müftülük nikahının resmileştirilmesi toplumu bölmeye yöneliktir" başlıklı yazısında şunları söylemişti:
İtirazımız dini nikaha yönelik asla değildir. Çünkü dini nikah hukukumuza göre zaten serbesttir. Sorun, müftülükler tarafından kıyılacak nikahın da resmileştirilmesi ve belediye nikahının yerini alacak olmasıyla ilgilidir.
Şöyle ki, bu düzenlemeyle toplum, "müftüye nikah kıydıranlar" ve "belediyeye nikah kıydıranlar" diye bir kez daha bölünecektir. Müftülere nikah kıydıranların ne kadar dindar, belediyelere nikah kıydıranların ise dinsiz olduğu teması işlenecektir.
Toplumumuzun karşı karşıya olduğu farklı kırılma hatları, bu defa doğrudan doğruya toplumun bel kemiği olan aile kurumunun içine girecektir.
İşte bu sebeple resmi nikah, Anayasamızın 174/4. maddesiyle koruma altına alınmış olan İnkılap Kanunları arasında sayılmaktadır. Şu halde; dini nikahı resmileştiren düzenleme Anayasanın özüne aykırıdır.
Independent Türkçe