Menendez kardeşlerin tahliye ihtimali Canavarlar dizisinin yıldızına umut verdi

Koch, Ryan Murphy'nin hit Netflix dizisinde Erik Menendez'i canlandırmıştı

Erik Menendez ve Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'nde onu canlandıran Cooper Koch  (AFP/Netflix)

Cooper Koch, Los Angeles County Bölge Başsavcısı George Gascón'un, Erik ve Lyle Menendez'in cezasının yeniden belirlenmesi çağrısının ardından "minnettarlık ve umutla dolduğunu" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ebeveynleri José ve Kitty'nin 1989'daki cinayeti için müebbet hapis cezası çeken Menendez kardeşler, Ryan Murphy'nin dizisi Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez'in Hikayesi'nin (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story) yayına girmesiyle yeniden ilgi odağı olmuştu.

28 yaşındaki Koch, Netflix'in hit dizisinde Erik Menendez'i canlandırmıştı.

Koch, The Independent'a yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Bugün gördüğümüz gelişmeler sayesinde minnettarlık ve umutla doldum. Gascón'un önerisiyle, Lyle ve Erik'in parmaklıklar ardında geçirdiği onlarca yıldan sonra nihayet serbest bırakılma ihtimali yeniden doğuyor.

Ancak yolculuk burada sona ermedi. İleride hâlâ önemli adımlar var: Hakimin yeniden cezalandırmayı onaylaması gerekiyor ve bu olursa şartlı tahliye kurulunun kardeşlerin çektiği hapis cezasının suça uygun olduğunu kabul etmesi lazım.

Sesimizin, sarsılmayan desteğimizin önemi sürüyor, yalnızca kardeşlerin serbest bırakıldığından emin olmak için değil aynı zamanda sesini duyurmak amacıyla mücadele veren tüm cinsel istismar mağdurları için. Erik ve Lyle'ı yakın zamanda görmeyi umuyorum. Bütün bunlardan kurtulmuş bir şekilde.

Gascón, duyurusunda iki kardeş için de 50 yılla müebbet arasında yeni bir ceza isteyeceğini söylemişti. Kardeşler, suçu işlediklerinde 26 yaşından küçük oldukları için yasaya göre doğrudan gençlere yönelik şartlı tahliyeye uygun oluyor. Sonuç kesinleşmeden önce bir mahkemenin cezayı yeniden değerlendirme önerisini onaylaması gerekiyor.

Kardeşlerin serbest bırakılmasını savunan Kim Kardashian, habere Instagram hikayesinde paylaştığı bir açıklamayla destek vermişti.

Kardashian "Menendez kardeşlere hayatta ikinci bir şans tanındı ve nihayet yarın şartlı tahliye duruşmasına gireceklerini bilerek uyanacaklar" demişti.

6 ay kadar kısa bir süre içerisinde tahliye edilebilirler.

Menendez kardeşlerin davasını yeniden ele aldığın ve önemli bir yanlışı düzelttiğin için teşekkürler George Gascón. Hakikate ve adalete bağlılığın takdire şayan.

Kardeşlerin ailesi, arkadaşları ve yüksek sesle destek veren milyonlar, sesleriniz duyuldu. Medyanın ilgisi, özellikle de Ryan Murphy'nin dizisinin ardından, istismarın ve davalarındaki adaletsizliklerin su yüzüne çıkmasını sağladı.

Toplumun çocuk istismarıyla ilgili anlayışı gelişti ve sosyal medya mevcut sistemleri sorgulamamız için bize güç veriyor. Bu dava, suç sözkonusu olmadığında bile kararları sorgulamanın ve gerçeği aramanın önemini gösteriyor.

Kardashian "Hukuk sisteminin gelişme kabiliyetine inanıyorum ve kararları sorgulayıp adalet arayabileceğimiz bir toplumda olduğumuz için minnettarım" yazmış ve açıklamasını şöyle sonlandırmıştı:

Sorgulamayı asla bırakmayın.

Koch ve Nicholas Chavez'in Erik'le Lyle'ı canlandırdığı dizide Javier Bardem ve Chloë Sevigny, José'yle Kitty'yi oynuyor. Dizi eylülde Netflix'te yayına girdiğinden beri izleyiciler sosyal medyada diğerlerini, dizideki şiddetin vahşi doğası hakkında uyarıyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU