TUSAŞ saldırısına siyasilerden tepkiler

Ankara'da, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) tesisine düzenlenen bombalı saldırı, siyasilerden tarafından sert tepkilerle karşılandı

Fotoğraf: AA

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Saldırının ardından ölü ve yaralıların olduğu bildirilirken, siyasilerden tepkiler gecikmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MHP lideri Devlet Bahçeli, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum.

Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizin savunma sanayi alanında önemli kurumlarından biri olan TUSAŞ'ta gerçekleşen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve aziz milletimize sabır diliyorum. Ülkemizin birliğini, güvenliğini ve geleceğini tehdit eden Türkiye düşmanı teröristlere karşı son ana kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kere daha ifade ediyorum. Cenabıallah bu aziz vatanımızı tüm tehlikelerden korusun.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara Kazan'daki TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii önünde büyük bir silahlı saldırı gerçekleştiğini, şehitlerimizin ve yaralılarımızın olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Konuyu ivedilikle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, TBMM Genel Kurulu'nda, Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan'da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşmeleri sırasında, TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamayı okudu. Celal Adan, "Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Hiçbir terör eylemi ülkemizi yolundan döndüremez. Döktükleri kanda da boğulacaklardır" ifadelerini kullandı.

DEM Parti'den açıklama: Manidar buluyoruz

TUSAŞ'a yönelik saldırının ardından DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu'ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınıyoruz.

Türkiye toplumunun çözümü konuştuğu ve diyalog ihtimalinin belirdiği bu günlerde böylesi bir saldırının olmasını manidar buluyoruz.

Bu saldırıdan büyük üzüntü duyuyor, yaşanan acıyı paylaşıyoruz.

Bu acı verici olayların bir daha yaşanmaması için barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz"

"İnsan 7 Haziran'a birkaç gün kala başlayan süreci hatırlamadan geçemiyor"

Saldırıya Diyarbakır ziyareti sırasında tepki gösteren Genel Başkanı Özgür Özel X hesabından şu açıklamayı yaptı:

CHP Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum.

Diyarbakır'da gazetecilere konuşan Özel, "Bu saldırıyı görünce zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan. 7 Haziran'a birkaç gün kala başlayan süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin aktive olduğu sürecin 7 Haziran-1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl yönlendirdiğini hatırlamak gerekiyor. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor. Biz bugün Diyarbakır'da dün Ankara'da Türkiye gündeminden terörün çıkmasını bu ülkede artık 86 milyonun barış kardeşlik içerisinde yaşamasının umudundayız" dedi.

Öte yandan; Özgür Özel, Kahramankazan’daki TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Diyarbakır’da kendisine eşlik eden MYK üyeleri ve kurmaylarıyla bir araya geliyor. Özel başkanlığında gerçekleşecek olağanüstü toplantıda saldırı ile son gelişmeler ele alınacak.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise Meclis'te yaptığı açıklamada "Çok üzgünüz. Yine insanlarımız öldü. Ölenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.
Zamanlaması manidardır. Provakasyon her tarafından belli olmaktadır" dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, tepkisini şu cümlelerle ifade etti:

Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin" dedi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise "TUSAŞ’a terörist saldırı gerçekleştiriliyor. Terör ile müzakere edilmez, terörle mücadele edilir. Zafer’e kadar savaş" yorumunu yaptı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de, TUSAŞ saldırısına ilişkin bir mesaj yayımladı. Ankara Kahramankazan'da bulunan TUSAŞ tesislerine bombalı ve otomatik silahlarla terör saldırısı gerçekleştirildiğini hem büyük bir üzüntü hem de büyük bir kızgınlıkla öğrendiğini ifade eden Destici, "Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU