IŞİD'in bomba yapımı eğitimi verdiği şüpheli İstanbul'da seyyar satıcılık yaparken yakalandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Fotoğraf: AA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, düzenledikleri IŞİD operasyonu kapsamında, örgüt için Irak’ın Musul bölgesinde patlayıcı madde yapımı faaliyetlerinde bulunan bir militanı yakaladı.

Adı "O.M." olarak belirlenen şüphelinin kimliğini gizlemek için İstanbul'da seyyar satıcılık yaptığı öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre, ekipler, IŞİD operasyonları kapsamındaki çalışmalarını bir süredir O.M. üzerinde yoğunlaştırmış ve şüpheliyi izlemeye almıştı.

Geçmiş dönemde içerisinde görev yaptığı ve bomba yapımı konusunda eğitim aldığı belirlenen şüphelinin, çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren diğer örgüt üyeleriyle de iletişiminin devam ettiği bildirildi.

Çalışmalarda, zanlının Musul bölgesinde gerçekleşen bombalı saldırılarda yer aldığı anlara ait görüntülere de ulaşan ekipler, Avcılar'da düzenledikleri operasyonla O.M'yi yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kilise saldırganı da yakalanmıştı

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi'ne 28 Ocak'ta IŞİD militanları tarafından düzenlenen silahlı saldırının planlayıcılarından olduğu belirtilen Viskhan Soltamatiov da geçen ay İstanbul'da yakalanmıştı.

Öğleden önce 11:40'ta kilisede ayin olduğu sırada maskeli iki kişi tarafından düzenlenen saldırıda Tuncer Cihan adlı yurttaş hayatını kaybetmişti.

IŞİD, Avrupa Birliği (AB), Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Birleşmiş Milletler (BM) ve pek çok başka örgüt ve ülke tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.


Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU