Büyük gişe fiyaskosuna bir darbe daha

Yıllar sonra ikinci kez gösterime giren Harry Potter filmini bile geçemedi

Prömiyerini 81. Venedik Film Festivali'nde yapan Joker: İkili Delilik, 4 Ekim'de gösterime girdi (Warner Bros)

Gişede umduğunu bulamayan Joker: İkili Delilik'in (Joker: Folie à Deux) son umutları da suya düştü. 

Hafta sonu Çin'de gösterime giren film, burada da ihtiyaç duyduğu ilgiyi bulamadı. Sıradışı devam filmi, Çin'deki gişe listelerinde Harry Potter ve Sırlar Odası'nın (Harry Potter and the Chamber of Secrets) bile gerisinde kaldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harry Potter serisinin ikinci filminin yeniden gösterimi, hafta sonu boyunca 4,6 milyon dolar kazanırken Joker 2, 5 gün boyunca gösterimde kaldığı 11 bini aşkın sinema salonundan 5,9 milyon dolar hasılat elde edebildi.

ABD dışında 743 milyon dolar gibi şaşırtıcı bir hasılat elde eden 2019 yapımı ilk Joker, Çin'de gösterime girmemişti. 

Hem Joker hem de Harry Potter serisinin dağıtımcısı olan Warner Bros, İkili Delilik'in üç günlük hasılatıyla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

Uluslararası gişede İkili Delilik, hafta sonu boyunca 14,7 milyon dolar topladı ve ABD dışındaki kazancını 135,5 milyon dolara yükseltti. 

Kuzey Amerika'da 56,4 milyon dolar kazanan filmin dünya çapındaki toplam hasılatıysa 192 milyon dolar.

150 ila 200 milyon dolar kaybettirdi

Yapım maliyeti 200 milyon dolar olan müzikalin, 150 ila 200 milyon dolar kaybedeceği tahmin ediliyor.

Ünlü sinemacı Paul Schrader, Joker: İkili Delilik'i izlemek üzere sinemaya gittiğini ancak filme sadece 25 dakika dayabildiğini söylemişti

Amerikalı yönetmen, "İkili Delilik'i izledim. Filmin yaklaşık 10 ya da 15 dakikasına baktım. Salondan çıktım, bir şeyler aldım ve geri geldim. Bir 10 dakika daha izledim" diyerek eklemişti: 

Bu kadarı yeterliydi.

Başrollerde Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'yı buluştran filmde ayrıca Lee Quinzel. Zazie Beetz, Brendan Gleeson, Catherine Keener, Steve ve Harry Lawtey rol alıyor.

Joker: İkili Delilik, Madame Web, Dublör (The Fall Guy), Megalopolis, Horizon: An American Saga — Chapter 1 ve Gizli Casus (Argylle) gibi filmlerin ardından 2024'ün son gişe fiyaskosu oldu.


Independent Türkçe, Variety, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU