Rusya nükleer füzelerle donatılmış bir birimin savaşa hazırlığını test ediyor

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Haber ajansları, Rusya Savunma Bakanlığı'nın Rusya'nın bugün, Moskova'nın kuzeybatısında bulunan bir bölgede "Yars" tipi kıtalararası balistik füzelerle donatılmış bir birimin savaşa hazırlığını test ettiğini duyurduğunu aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre silolara yerleştirilebilen veya mobil rampalara monte edilebilen Yars füzeleri, 11,000 kilometreye kadar menzile ve birden fazla nükleer savaş başlığı taşıma kapasitesine sahiptir.

Rusya bu yıl, güvenlik analistlerinin Batı'yı Ukrayna'daki savaşa daha fazla müdahale etmekten caydırmayı amaçlayan sinyaller olarak değerlendirdiği bir dizi nükleer tatbikat gerçekleştirdi.

Bu tatbikatların sonuncusu, NATO'nun yıllık nükleer tatbikatlarını gerçekleştirdiği ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin “Zafer Planını” açıkladığı hafta gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaş boyunca Rusya'nın dünyanın en büyük nükleer cephaneliğine sahip olduğunu hatırlatan açıklamalar yaptı.  Ancak Ukrayna'da kazanmak için nükleer silahlara başvurmasına gerek olmadığında ısrar etti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU