İsrail, sınırındaki Lübnan köylerini yok edecek

Hizbullah’ın Hayfa’nın güneyine düzenlediği İHA’lı saldırıda onlarca kişi yaralandı. İsrail, UNIFIL karargahına saldırdı. Suudi Arabistan, Lübnan'a yardım ulaştırmak için bir hava köprüsü kurdu

Suudi Arabistan’dan Lübnan’a insani yardımları taşıyan ilk uçak Beyrut Uluslararası Havalimanı'na indi / Fotoğraf: AP

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant dün yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun sınır boyunca uzanan Lübnan köylerini ‘askeri hedef’ olarak yok etme kararı aldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sınırdaki Lübnan köylerinin, ‘binlerce silah ve füze ile yüzlerce tünelin bulunduğu askeri bir hedef’ olduğunu söyleyen Gallant, orduya bu köyleri yok etmeleri için talimat verdiğini duyurdu. İsrail Savunma Bakanı, İsrail güçleri bölgeden ayrıldıktan sonra bile Hizbullah'ın sınır köylerine dönmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre İsrail güçleri, Ramiye beldesine sızmaya çalıştı ve burada Hizbullah savaşçılarıyla sıfır mesafeden çatıştı.

Öte yandan Lübnan'ın güneyinde faaliyet gösteren Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL) tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait iki tankın UNIFIL karargahının ana kapısını tahrip ederek ‘zorla içeri girdiği’ ve yaklaşık 45 dakika sonra UNIFIL'in protestosunun ardından ayrıldığı belirtildi.

Diğer bir gelişmede Suudi Arabistan’dan Lübnan’a insani yardım ve tıbbi malzeme taşıyan ilk uçak Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'na indi. Uçağı karşılayan Suudi Arabistan'ın Beyrut Büyükelçisi Velid Buhari, ülkesinin özellikle mevcut zorlu koşullarda Lübnan halkına her türlü yardımı sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmayacağını belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU