Hartum'da ordu uçaklarının bombalamasında 23 kişi öldü

Başkentte üçüncü haftadır şiddetli sokak çatışmaları yaşanıyor

Ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında devam eden savaştan / Fotoğraf: Reuters

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sudan ordusuna ait uçakların Hartum'da Hızlı Destek Kuvvetlerinin (HDK) ana kamplarından birinin yanındaki bir pazarı cumartesi günü bombalaması sonucu 23 kişi öldü, 40'tan fazla kişi de yaralandı. Üçüncü haftasına giren çatışmalarda, seyrin hangi tarafın lehine olduğu konusunda, her iki tarafın da aşırı gizlilik içinde olduğu belirsizlik ortamında “şiddetli sokak çatışmaları” yaşanıyor.

Pazar, Sudan'ın başkentinin güneyinde, Spor Şehri'ndeki ana kampın yakınında, Hızlı Destek Kuvvetleri tarafından kontrol edilen bir bölgede bulunuyor.

Ordu, şehrin kontrolünü yeniden ele geçirmek için “Bera bin Malik Tugayları”nın da desteğiyle tüm ağırlığını ortaya koyuyor.

Raporlar, güçlerinin Mavi ve Beyaz Nil'in birleştiği batı yakasındaki El Mukrin bölgesinde ilerlediğini ve bazı yüksek binaların kontrolünü ele geçirdiğini belirtirken, HDK’ya bağlı platformlar Omdurman ve Hartum arasındaki Beyaz Nil Köprüsü'nü geçmeye yönelik yeni girişimleri püskürttüklerini ve saldırganlara ağır kayıplar verdirdiklerini bildiriyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU