Joker 2'nin tartışmalı sonu, 5 yıl önceden belliymiş

Yönetmen Todd Phillips'in sözleri mercek altında

Joker: İkili Delilik izleyicileri, ölüm cezasıyla karşı karşıya olan Arthur Fleck'le, Arkham'da yeniden bir araya getiriyor (Warner Bros)

Joker: İkili Delilik'in (Joker: Folie à Deux) tartışma yaratan sonunu filmin yönetmeni Todd Phillips aslında 5 yıl önce açıklamış.

Başrollerde Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'yı buluşturan müzikal, ABD dışında 81,1 milyon dolar hasılat elde etti. Bu bir nebze olsun yüzleri güldürse de halen ilk Joker'in epey gerisinde. 

200 milyon dolar bütçeli film, gişede beklenen başarıyı elde edemediği gibi sonuyla da izleyicilerden tepki topladı. 

Uyarı: Haberin geri kalanı Joker: İkili Delilik hakkındaki sürprizlerin tadını kaçırabilir. 

Phoenix'in canlandırdığı Arthur Fleck karakteri, Joker'in "bir şakadan ibaret" olduğunu belirterek bu kimliği reddediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra hapse atılan Fleck, kimliği açıklanmayan bir mahkum tarafından bıçaklanarak öldürülüyor. Connor Storrie tarafından canlandırılan mahkum, Fleck'i öldürdükten sonra yüzüne bir gülümseme ifadesi çiziyor ve "gerçek Joker" olduğunu ima ediyor. 

Kültür haberleri yayımlayan Screenrant, serinin yönetmeni Phillips'in, sosyal medyada tartışma yaratan bu sonu aslında 2019'da hayranlarıyla paylaştığına dikkat çekiyor. 

2019'daki Joker'de kimliği bilinmeyen bir karakter, Fleck'ten esinlenerek Bruce Wayne'in ailesini bir ara sokakta öldürüyordu. 

Phillips, aynı yıl Los Angeles Times'a verdiği bir röportajda filmin sonuna dair şunları söylemişti: 

Belki Joaquin'in karakteri Joker'e ilham vermiştir. Gerçekten bilemezsiniz. Filmdeki son repliği, 'Anlayamazsın' olmuştu. Orada epey ilginç şeyler var.

Haberde, 5 yıl önceki bu açıklamayla yönetmenin aslında serinin devam filminin sonunda yaşanacakları anlattığına dikkat çekiliyor. Bu nedenle Joker: İkili Delilik'in sonunun "tam anlamıyla bir sürpriz olmadığı" ifade ediliyor.


Independent Türkçe, Screenrant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU