200 milyon dolarlık fiyasko: Rekor umuduyla yola çıkan filme soğuk duş

Hasılatı beklentilerin altında kaldı

Prömiyerini 4 Eylül'de Venedik Film Festivali'nde yapan Joker: İkili Delilik, Türkiye'de 4 Ekim'de izleyiciyle buluştu (Warner Bros)

Bu şaka değil.

Hollywood Reporter, Joker'in devam filminin gişedeki başarısızlığını haberleştirirken ilk cümlesi bu üç kelimeden ibaretti.

Hasılatı 40 milyon dolarda kaldı

Milyar dolarlık çizgi romanın tür değiştiren devam filmi Joker: İkili Delilik (Joker: Folie à Deux), gösterime girdiği hafta sonunda Kuzey Amerika'da sadece 40 milyon dolar kazanabildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her ne kadar gişe sıralamasının ilk sırasında yer alsa da bu rakam, çok konuşulan devam filminin beklentilerinin çok altında kaldı.

Filmin ABD'deki kazancının 50 ila 65 milyon dolara ulaşması bekleniyordu. Joker 2, Venedik Film Festivali kapsamında ilk gösterimini yaptığında bu beklenti 70 milyon dolar civarındaydı.

Gösterime girdiği 2019'da gişede beklenmedik bir başarı elde ederek kültürel bir fenomen haline gelen ilk Joker, ABD'de 96,2 milyon dolar hasılat elde ederek ekim ayı rekorunu kırmıştı.

Başrollerde Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'yı buluşturan müzikal, ABD dışında 81,1 milyon dolar hasılat elde etti. Bu hasılat bir nebze olsun yüzleri güldürse de halen ilk Joker'in epey gerisinde. 

Japonya ve Çin'de henüz gösterime girmedi

Devam filmi, önümüzdeki haftalarda vizyona gireceği Japonya ve Çin dışında her yerde izleyiciyle buluştu.

Variety, bu başlangıcın "ilk Joker'in hasılat rekorları kırması ve devam filminin aldığı korkunç eleştiriler nedeniyle izleyicileri sinemaya çekme gücünün de düşeceği göz önüne alındığında felaket" olduğunu yazdı.

Bütçesi 200 milyon dolara yaklaşan filmin zarar etmemesi için en az 450 milyon dolar gelir elde etmesi gerekiyor.

"Endişe kaynağı"

Gişe analizleri yapan şirket Exhibitor Relations'tan analist Jeff Bock, "Bir devam filmine yeşil ışık yaktığınızda, bir öncekinin yaptığı işi yapmasını umarsınız" diyor: 

Bu kesinlikle endişe kaynağı. Warner Bros devam filmini istiyordu ve muhtemelen bunun gerçekleşmesi için fazla harcama yaptı.

Gişedeki performansı ne olursa olsun İkili Delilik, özellikle Phoenix ve Gaga'nın performanslarıyla Oscar yarışında önemli bir oyuncu olmayı umuyor.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU