Hizbullah lideri: İsrail Safieddin'in aranmasını engelliyor

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safieddin / Fotoğraf: AFP

Hizbullah yetkilisi Mahmud Kamati dün yaptığı açıklamada, İsrail'in perşembe günü Beyrut'un güney banliyösünü bombalamasının ardından Hizbullah’ın Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safieddin’in aranmasına devam etmesine izin vermediğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Safieddin'in akıbeti bilinmiyor. Kamati resmi Irak televizyonundan aktardığına göre Kamati, yeni Genel Sekreterin seçilmesinin biraz zaman alacağını belirtti.

Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ın yerine geçecek aday Safieddin ile İsrail medyasının Beyrut'un güney banliyölerinde şiddetli saldırılara hedef olduğunu açıklamasının ardından perşembe gecesinden bu yana temas kurulamıyor ve kendisine ulaşılamıyor. Safieddin, Nasrallah'ın 27 Eylül'de Beyrut'un güney banliyölerinden Haret Hreik'e İsrail’in düzenlediği hava saldırısında öldürülmesinden bu yana kamuoyunun karşısına çıkmadı. İsrail tarafından aranan tüm Hizbullah liderlerinin olduğu gibi onun da nerede olduğu bilinmiyor.

Nasrallah'ın hedef alınmasında olduğu gibi, dün öğleden sonra Safieddin ile temasın kesildiğine dair bilgiler gelmeye başladı. İsrail operasyonun başarılı olduğunu teyit etse de Hizbullah'ın genel sekreterinin ölümünü resmen açıklamasından önce sızan bilgiler irtibatın kesildiğine işaret ediyordu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU