Geleceğe Dönüş'ün yıldızından Michael J. Fox itirafı

Oyuncuya "Hemen iyi anlaştınız mı?" diye soruldu

(Universal Pictures)

Geleceğe Dönüş'ün (Back to the Future) yıldızı Lea Thompson, başroldeki Michael J. Fox'la ilişkisinin hemen sorunsuz ilerlemediğini itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Thompson, büyüdüğünde Fox'ın canlandırdığı karakter Marty McFly'ın annesi olacak Lorraine Baines-McFly'ın gençliğini oynuyordu. Fox bu sene, Glastonbury'de Coldplay'ün sürpriz konuğu olarak sahneye çıkmıştı.

Fox, 1985'le 1990 arasında vizyona giren üç filmde Marty karakterine hayat vermiş olsa da aslında popüler sitcom Family Ties'da yer aldığı için bu rolü oynamayacaktı. Rol, Fox'ın yerine Maske (Mask) ve Ucuz Roman'da (Pulp Fiction) oynayan Eric Stoltz'a gitmişti.

Ancak yönetmen Robert Zemeckis, bir dizi sahneyi çektikten sonra Stoltz'un role uygun olmadığını düşünmüş, yazar ve yapımcı Bob Gale, 2015'te People'a şöyle anlatmıştı:

Komedi onunla iyi işlemiyordu. Stoltz'un uygun olacağını düşünmüştük ve yanılmıştık.

Neyse ki Zemeckis ve Gale, Family Ties'ın yapımcısını, Fox'un Geleceğe Dönüş'ü dizinin programına uyacak şekilde çekmesine izin vermesi için ikna edebilmişti. Thompson'la bir dizi etkileşim de dahil olmak üzere Stoltz'un sahneleri de yeniden çekilmişti.

Still Here Hollywood isimli podcast'in sunucusu Steve Kmetko, kendisine Fox'la "hemen iyi anlaşıp anlaşmadığını" sorunca Thompson, konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Oyuncu şöyle yanıt verdi:

Muhtemelen hayır çünkü ondan kısa süre önce kovulmuş olan Eric Stoltz'la arkadaştım.

Birlikte 1984 yapımı The Wild Life'ta yer alan Thompson ve Stoltz'un birlikte profesyonel bir geçmişi vardı. İkili daha sonra 1987 yapımı Harika Şeyler'de (Some Kind of Wonderful) de birlikte rol almıştı.

Seride Doktor Emmett Brown'u canlandıran Christopher Lloyd, geçmişte Stoltz'un kovulmasının kafasını karıştırdığını ve film setinin "bir cenaze gibi" hissettirdiğini söylemişti.

Ancak Lloyd da Thompson da kısa sürede Fox'la iyi bir ilişki kurmuştu.
 

Geleceğe Dönüş

Lea Thompson ve Michael J. Fox, Geleceğe Dönüş'te (Universal Pictures)


Thompson, filmin 2015'teki 30. yıldönümünde People'a şöyle demişti:

Fox, güldürmesi gerektiğinde nasıl güldüreceğini tam olarak biliyordu. Tempoyu artırmaya ve sahneleri ilerletmeye ihtiyaç olduğunda bunu nasıl yapacağını, gerektiğinde yere düşerek insanları güldürmeyi biliyordu.

Çok yetenekliydi ve filmin tonunu yükseltti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU