Serveti 4 milyar doları bulan Trump, Helene Kasırgası mağdurları için bağış sayfası açtı

GoFundMe sayfası, "MAGA destekçilerinin Helene Kasırgası'ndan etkilenen Amerikalı dostlarına maddi yardım sağlayabilmesi için resmi bir aracı" olarak hizmet veriyor

(AP)

Donald Trump, yaklaşık 4 milyar dolarlık bir net servete sahip olmasına rağmen Helene Kasırgası'ndan etkilenenlere yardım etmek üzere başkalarından bağış yapmasını istediği bir GoFundMe sayfası açtı.

Cumhuriyetçi Parti'nin adayı, geçen hafta ABD'nin güneydoğu bölgelerini vuran ölümcül fırtınadan etkilenenlere yardım etmek amacıyla "Trump onaylı" bir bağış kampanyası başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasırga, perşembe günü Florida'da karaya ulaşmış ve ardından komşu eyaletlere sıçrayarak elektrik hatlarını ve ağaçları devirmiş, bölgede su baskınlarına yol açmıştı. Salı sabahı itibarıyla en az 137 kişi hayatını kaybetti.  

Bağış kampanyası, başlatıldığından beri 9 bin 500'den fazla katılımcıyla 1,7 milyon dolardan fazla para topladı.

Eski başkanın bağış yapıp yapmadığıysa net değil, Trump 1500'den 500 bin dolara uzanan, en fazla bağış yapan kişiler listesinde yer almıyor. Associated Press, Trump'ın kampanyasının Georgia'ya yakıt, gıda, su ve diğer kaynakları ulaştırmak için Hıristiyan insani yardım kuruluşu Samaritan's Purse'le işbirliği yaptığını bildirdi. The Independent, Trump'ın bir sözcüsüyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Sitede, GoFundMe sayfasının "MAGA destekçilerinin Helene Kasırgası'ndan etkilenen Amerikalı dostlarına maddi yardım sağlayabilmesi için resmi bir aracı" olarak hizmet verdiği belirtiliyor.

Sayfadaki açıklamada "ABD'nin güneydoğusundaki pek çok kişi, fırtınanın ardından zorluklarla karşı karşıyayken Başkan Trump, yaşananları doğrudan görmek üzere topluluklarla bir araya geliyor" yazıyor.

Tüm bağışlar, doğrudan Helene Kasırgası'ndan en çok etkilenenlere yardım etmek için kullanılacak. Her türlü cömertlik, zor durumdaki Amerikalı dostlarınıza büyük bir yardım sağlayacak.

Önemli bağışçılar arasında eski Georgia Senatörü Kelly Loeffler, serbest yatırım fonu CEO'su Bill Ackman, Ultimate Fighting Championship CEO'su Dana White, müzisyen Kid Rock ve açık hava malzemeleri mağazası Bass Pro Shops yer alıyor.

The Washington Post ve Forbes, eski başkanın net servetinin 3,9 milyar dolar olduğunu bildirmişti. Bu servetin büyük bir kısmı Trump'ın Truth Social'ın ana şirketi Trump Media & Technology Group'taki hisselerinden geliyor. Şirketin eylülün ortasında halka açılmasıyla yaklaşık 1,7 milyar dolar değerindeki hisselerini satmasının önündeki engel kalktığı halde Trump hisselerini elinde tutacağına söz vermişti.

Trump pazartesi günü, Georgia'nın fırtınadan hasar görmüş bir bölgesi olan Valdosta kentini ziyaret etmişti. Orada Cumhuriyetçi Partili Vali Brian Kemp'in ABD Başkanı Joe Biden'la iletişime geçemediğini söylemişti:

Başkanı arıyor ama henüz ona ulaşamadı.

Ancak Kemp gazetecilere, başkanın bir telefon görüşmesinde kendisine neler söylediğini halihazırda anlatmıştı. Sonrasında Biden da Trump hakkında şöyle demişti:

Yalan söylüyor ve vali de ona yalan söylediğini ifade etti.

Trump, aynı gün daha önce, Truth Social'da Biden ve Kuzey Karolina'nın Demokrat Valisi Roy Cooper'ın "Cumhuriyetçi bölgelerdeki insanlara yardım etmemek için elinden geleni yaptığına" dair asılsız bir iddia ileri sürmüştü.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU