ABD'de umduğunu bulamayan film, Çin'de fırtına gibi

Oyuncak Hikayesi 4'ün yönetmeni çekti

Başlangıç, 40 yıla yakın süredir gösterime giren ilk animasyon Transformers filmi olma özelliğini taşıyor (Paramount)

Paramount ve Hasbro Entertainment ortak yapımı Transformers: Başlangıç (Transformers One), Çin'de gösterime girdiği ilk hafta sonunda gişenin zirvesine yerleşti. 

Animasyon türündeki film, ABD sinemalarında umduğunu bulamamıştı

Çin'de 8 milyon dolar kazandı

Danışmanlık firması Artisan Gateway'in verilerine göre, Kuzey Amerika'daki ilk gösteriminden yalnızca bir hafta sonra Çin'de vizyona giren Transformers serisinin spinoff'u, 4,9 milyon dolar kazandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Transformers: Başlangıç, ön gösterimleri de dahil olmak üzere, hafta sonunu Çin'de toplam 8 milyon dolarlık kazançla tamamladı.

Güney Kore'de 522 sinema salonunda gösterime giren film, burada da 1,4 milyon dolar kazanmayı başardı.

Transformers: Başlangıç; Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa gibi ülkelerdeyse henüz izleyiciyle buluşmadı.

Filmin dünya çapındaki toplam hasılatı halihazırda 72 milyon dolara yükseldi.

Oyuncak Hikayesi 4'ü (Toy Story 4) de çeken Oscar ödüllü Josh Cooley tarafından yönetilen film, Optimus Prime ve Megatron'un kökenlerini, ilişkilerinin başlangıcını ve Transformer'ların ana gezegeni Cybertron'un kaderini nasıl sonsuza dek değiştirdiğini anlatıyor. 

Bol yıldızlı seslendirme kadrosu

41 yaşındaki Avustralyalı aktör Chris Hemsworth ve Suikast Treni'nin (Bullet Train) yıldızı Brian Tyree Henry iki ana karakteri seslendirirken, onlara Keegan-Michael Key, Scarlett Johansson, Steve Buscemi, Laurence Fishburne ve Jon Hamm gibi yıldız isimler eşlik ediyor.

Aldığı övgü dolu yorumlarla dikkat çeken Transformers: Başlangıç, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 89 gibi yüksek bir puan elde etmeyi başardı. 

Animasyonun izleyici skoruysa kusursuza yakın: 100 üzerinden 98. IMDb kullanıcılarıysa filme 10 üzerinden 7,8 puan verdi.

Öte yandan Çin gişesinin ikinci sırasında, kendi hayatının kontrolünü almaya karar veren 50 yaşındaki bir kadının hikayesini anlatan, Lichuan Yin yönetmenliğindeki Çin yapımı drama Like a Rolling Stone yer aldı. 

Geçen hafta sonu 2,3 milyon dolar hasılat yapan filmin Çin'deki 15 günlük toplam hasılatı, böylece 15,6 milyon dolara yükselmiş oldu.


Independent Türkçe, Variety, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU