Hızla klasikleşen korkunun yönetmeninden devam filmi sorusuna yanıt

Projeyi bir şartla sürdürebileceğini söyledi

Çocuk kitabındaki "Beni içeri al" diyen yaratık izleyicileri korkutmayı başardı (IFC Films)

Düşük bütçesine rağmen hızla klasikleşen 2014 yapımı Karabasan'ın (The Babadook) yönetmeni bir kez daha devam filmi sorusuyla karşı karşıya.

Jennifer Kent, filmin 10. yıldönümü münasebetiyle yeniden ABD'deki sinemalarda gösterilmesi öncesinde basının sorularını yanıtlıyor. 

55 yaşındaki sinemacıya devam filmi çekmemekte hâlâ ısrarcı olup olmadığı sorulunca şöyle yanıt verdi: 

Hayır, sanırım yapmaya çalıştığım diğer filmlerle fazla meşgulüm. Yani bir anda onunla alakalı bir hikaye anlatmaya dair, karşı koyamayacağım bir dürtü hissedersem 'Haydi, tüm bahisleri kapadık, gidip devam filmini yapacağım' derim. 

Ancak böyle bir şeyin olacağını düşünemiyorum. Bu fikrin işlendiğini hissediyorum. Başka korku filmlerinin eli kulağında. Geliştirdiğim bir korku dizisi de var ve o da beni heyecanlandırıyor. Bu fikirler öne geçiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avustralyalı yönetmenin çektiği ilk film, ona sinemalarda büyük başarı getirmese de eleştirmenlerden neredeyse tam puan almasını sağlamıştı. Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100'de 98'lik bir nota sahip. 

Karabasan, ilk olarak vizyona girdiğinde Avustralya'da 960 bin dolar, dünyadaysa 10 milyon dolarlık gişe hasılatı yapmıştı. 

Eşinin ölümünün yasını tutan anne ve oğlunun hikayesi, hâlâ hafızalarda. 

Kent, bir diğer yapımcıyla birlikte devam filminin haklarını satın alsa da bu, kendisinden başkasının bu hikayeyi sürdürmemesi için atılmış bir adım olarak görülüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU