DEM Parti bölge esaslı örgütlenme modeline geçiyor

DEM Parti Merkezi Örgütlenme Konferansı sonuç bildirgesi açıklandı

Ekran alıntısı: Twitter

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin daha iyi örgütlenebilmesi için yeni bir düzenlemeye gideceklerini, "coğrafi esaslı bölge modeli" şeklinde çalışacaklarını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğan, DEM Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, partisince gerçekleştirilen ve 4 gün süren Merkezi Örgütlenme Konferansı'nın tamamlandığını, konferansı, Diyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın şahsında, Türkiye ve Filistin'de katledilmiş, kaybedilmiş tüm çocuklara ithaf ettiklerini söyledi.

Konferansın sonuç bildirgesi ile alınan kararları açıklayan Doğan, "Yeni bir örgütlenme modeline geçiyoruz." dedi. Konferansta, partinin örgütsel mekanizmalarını, dönemin ihtiyaçları çerçevesinde yeniden ele aldıklarını aktaran Doğan, partinin daha iyi örgütlenebilmesi için, yerelden başlayarak merkeze doğru ilerleyecek, "coğrafi esaslı örgütlenme modeli"ne geçeceklerini anlattı. Parti Sözcüsü Doğan, şunları kaydetti:

Yeni bir düzenlemeye gidildi. DEM Parti, önümüzdeki dönemde, 'coğrafi esaslı bölge modeli' ile örgütlenerek çalışacak. Toplumsal alanı örgütleyerek, güçlü dayanışma ağları örerek ve bunları genişleterek mücadeleyi birleştiren, toplumu savunmayı hedefleyen DEM Parti, demokratik, konfederal, yerel ve özgürlükçü mekanizmaların inşa edilmesi amacıyla Türkiye'de coğrafi esasa dayalı, Türkiye coğrafyasını esas alan, 12 bölge üzerinde, bölge koordinasyonu modeliyle örgütlenme kararı aldı.

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

İşte bu çerçevede bir yeni düzenlemeye gidildi. Partimiz önümüzdeki dönem çalışma modeli coğrafi esaslı bölge modeli şeklinde olacak. DEM Parti önümüzdeki dönemde coğrafi esaslı bölge modeliyle örgütlenerek çalışacak. Toplumsal alanı örgütleyerek, güçlü dayanışma ağları örerek ve bunları genişleterek, mücadeleyi birleştiren, toplumu savunmayı hedefleyen DEM Parti; demokratik, konfederal, yerel, özerk ve özgürlükçü mekanizmaların inşa edilmesi amacıyla Türkiye’de coğrafi esaslara dayalı 12 bölge özelinde Parti Meclisi Üyeleri Bölge Koordinasyonu modeli ile örgütlenme kararı aldı. Parti Meclisi Üyeleri Bölge Koordinasyonu modelimize ilişkin Merkezi Örgütlenme Komisyonumuz hazırlık içerisinde.  Hazırlıklar tamamlandıktan sonra, PM'ye sunulacak. Örnek vermek gerekirse, Marmara Bölgesi  2 bölge olarak ele alınacak.  Ege 2, Karadeniz 1 ve İç Anadolu 1. Parti meclisimiz bu şekilde çalışacak. 12 Bölge esaslı olarak. Konferansımızda, çoğulcu bir yapıyı benimseyen partimizin belde, ilçe ve il kongreleri ile büyük kongre hazırlık süreçlerinin partinin eşit temsiliyet ilkesi ile birey-bileşen yapısı dikkate alınarak yürütülmesi, kongre komisyonları ile mutabakat komisyonlarının radikal-demokratik ilkeler doğrultusunda çalışması karar altına alındı.

Parti Meclisi üyelerinin, bölge koordinasyon modeline ilişkin yönetmelik ve çalışma esasları üzerinde hazırlık yaptığını dile getiren Doğan, hazırlıkların tamamlanmasının ardından "coğrafi esaslı örgütlenme modeli"nin, Parti Meclisi'nin kararıyla hayata geçeceğini belirtti.

 

AA, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU