DEVA lideri Babacan'dan enflasyon yorumu: Attığımız sıfırlardan en az bir tanesi eklendi, daha da eklenir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında soruları yanıtladı

Fotoğraf: X

Babacan, Türkiye'de yüksek enflasyon ve döviz kurunun sorumlusunun bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Babacan şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanı 7-8 senedir bundan bahsediyor. Enflasyonu kendi eliyle patlattı, ben ekonomistim dedi, alanım ekonomi dedi. Kendi yanlış tezlerinde inatla ısrarla talimatlar verdi, dövizi enflasyonu patlattı. Ülke bu kadar yüksek enflasyon yaşıyorsa çok açık söylüyorum sayın Erdoğan'ın yaptığı haftalardır kötü yönetimidir. Attığımız sıfırlardan en az 1 tanesi eklendi. Daha çok da eklenir.

Şeffaflık olunca üçkağıt olmuyor. Şimşek'e sesleniyorum. Kamu ihale yasasını niye değiştirmiyor? Asıl tasarruf orada. Niçin AB'nin kamu ihale yasasını Türkiye getirmiyoruz? Acaba Şimşek'in de mi gücü yetmiyor? Ona yaptırmıyorlar diye düşünceler geliyor.

"Gelecek Partisi'yle görüşmelerimiz sürüyor"

Babacan, Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Birleşme veya grup kurma çalışmaları devam ediyor. Ancak bu grubun yalnızca Meclis’te kalmaması, diğer siyasi partilerle de işbirliği yaparak daha güçlü bir alternatif oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz" dedi. Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

Farklı farklı yerlerde merkez sağ arayışında olan insanlar var; biz onlarla da irtibattayız. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. Bu ülkeyi seven, bu vatanı seven, bu ülkenin değerleriyle yoğrulmuş, Cumhuriyetimizin değerlerine inanan insanların daha yakın, bir arada olması lazım. Şu anda Türkiye için birlik ve beraberlik zamanıdır. Diyorum ki gelin bir olalım, beraber olalım. Hem siyasi hem de Meclis’te daha büyük bir birliktelikle bu ülkenin sorunlarını çözmek için gayret edelim. Biz DEVA Partisi olarak kadrolarımızla çalışmaya hazırız. Her şeyin çözümünde binlerce madde ile hazırız. Ancak bunların hayata geçirilmesi, vatandaşımızın ikna olması, bizi sevmesi ve desteklemesi son derece önemlidir. Bunun için de daha geniş bir işbirliğinin tam da şu anda Türkiye için önemli bir ihtiyaç olduğunu düşüyoruz, bunun için de yoğun bir gayretimiz var.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU