İmamoğlu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Bana da kardeşim demesini bekliyorum

"Bu millet sizin yargılarınızın kararlarınızın ne kadar sık değiştiğini de biliyor. 2019’da bana ne demişlerdi? Sisi katildi değil mi, benim de adım 'Sisi' idi. Şimdi ne oldu? 'Kardeşim'. Bana da kardeşim demesini beklerim herhalde değil mi?"

Fotoğraf: AA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Mısır Devlet Başkanı Sisi'ye yönelik farklı tarihlerdeki birbiriyle tezat oluşturan söylemleri üzerinden tiye aldı.

“Bana da kardeşim demesini bekliyorum” diyen İmamoğlu,  Erdoğan'ın teğmenlere yönelik açıklamalarına ise tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bilecik Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bilecik’te Bozüyük Kurtuluş Savaşı Anı Evi Seyir Terası açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "2019’da bana ne demişlerdi? Sisi katildi değil mi, benim de adım Sisi idi. Şimdi ne oldu kardeşim. Bana da kardeşim demesini beklerim herhalde değil mi!" dedi.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Depremle çok yoğun mücadelemiz söz konusu. Bilecik sağlam bir zemine sahip. Çok yoğun depremle mücadelemiz söz konusu. Bilecik hem sağlam bir zemine sahip hem de depremden çok çok az etkilenmesi muhtemel güvenli illerimizden bir tanesidir. Bu bağlamda çok tedbir almamız lazım. Bölgemiz büyük bir deprem yaşadığında bir kısım ihtiyaçlarımızı sağlamakla ilgili Bilecik hassas bir stratejik öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu yönde çalışıyoruz. Bütün Türkiye'nin her yeri önemli. Çok önemli bir dönemde görev yapıyoruz. Bizim gibi seçilmiş arkadaşlar aynı zamanda bu ülkemizi geren, milletimizi sıkıntıya düşüren, çocukları, gençleri geleceğiyle ilgili, eğitimiyle ilgili, emeklilerimizi ekonomik sıkıntılarıyla ilgili milletimizin itibarlı, huzurlu ve güvende hissetmesiyle ilgili birçok konu var... Bu konuların aşılması bu dönemde bu yeni yüzyılda çok özel bir dönemi hep beraber yaşamak ve yaşatmakla yükümlü yöneticileriz. Bu konuda gece gündüz çalışacağız. Amasız, fakatsız 86 milyon insanımızı eşit görerek Türkiyemize güçlü dönemi sağlamak adına milletimizin bütün evlatlarıyla birlikte çalışarak, siyasi ayrım yapmadan, insanlarımızı ayrıştırmadan, insanlarımızı birleştirerek, bu cennet vatanın bireyi olduklarını ve onlara değerli olduklarını hissettirerek yeni bir döneme hazırlamanın sorumlu insanlarıyız biz. Çünkü millet bize yetki verdi. Dedi ki 'siz sorumlusunuz, çok çalışın ve bizim geleceğimizi teminat altına alın.' Bu konuda çok hassas çalışacağız.

Erdoğan'a tepki

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganıyla yaptıkları yeminle gündemde olan teğmenlere ilişkin konuşan İmamoğlu, "Kendi partilerinde dahi uzlaşamadıkları bir konuda bu kadar sert bu kadar toleranssız bir tavır takınılmasını anlamak mümkün değil" dedi.

İmamoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk’e saygısını dile getirmenin, bunun altından iş aramanın çabası ne? Bilmeyene söyleyelim 86 milyonun ortak değeridir Mustafa Kemal Atatürk" ifadelerinin kullandı.

İmamoğlu, AK Parti’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik şunları söyledi:

Bu millet sizin yargılarınızın kararlarınızın ne kadar sık değiştiğini de biliyor. 2019’da bana ne demişlerdi? Sisi katildi değil mi, benim de adım 'Sisi' idi. Şimdi ne oldu? 'Kardeşim'. Bana da kardeşim demesini beklerim herhalde değil mi?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU