AK Parti'ye yakın isimler arasında "teğmenler" kavgası

Erdoğan'ın "kime kılıç çekiyorsunuz" ifadesinin ardından; önceki günlerde Mehmet Metiner, Yiğit Bulut, Fuat Uğur ve Mücahit Birinci arasında süren polemik devam etti

Kolaj: Independent Türkçe

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan'ın bugünkü açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'u hedef alarak, "Reis’imiz o teğmenler konusunda dediklerimizin aynısını hatta çok daha sert ve kararlı bir dille ifade etti az önce. Külliye’den Reis’in arkasına sığınıp hayasızca bize çemkiren parmak sallayan şimdi ne yapacak? Külliye’nin o zihniyette olanlardan temizlenmesi şart. Reis’in bu açıklamasından sonra onuru olan o koltukta bir saniye oturmaz, istifa eder gider" dedi.

Metiner sonraki paylaşımlarında de polemiği devam ettirdi ve şunları söyledi:

Sen ne yiğit adamsın! İşte bu! Reis bu! Reis’imiz bu bizim! Milletin seçilmiş iradesine kılış çekenlerin ordudan temizlenmesi şart!  Onlara arka çıkan, onları savunmak adına ömrünü davasına adamış bizlere hayasızca saldıran, parmak sallayanın Külliye’den temizlenmesi şart! İyi ki Reis’imiz var!

Boşuna demiyorum, Reis’ten dolayı AK Partiliyiz, O varolduğu sürece de AK Partiliyiz diye! Niçin mi? Reis olmasa AK Parti’nin kıblesini bir günde değiştirirler o birileri de o yüzden. Şimdi o korkaklar, ezikler ve yalakalar sıraya girebilirler! O kendini bilmezleri Külliye’den de partiden de temizleme zamanı geldi de geçiyor Reis’im! Bir bilsen o bir sözünle dağılmakta olan umutsuzluğa kapılan sevenlerini nasıl heyecana getirip toparladığını! Bize kaybettirenlerle yol yürümemek lazım!

AK Parti medyası sınıfta kaldı. O kılıç çekerek meydan okuyan teğmenlerin bizim medyamızda baş tacı edildiklerini görmek en fazla ağrımıza giden hususlardan biri. 
Medya sorununa da neşter atılmalı.

Fuat Uğur ise şunları yazdı:

Hadi bakalım “Dur bi bekleyelim, Cumhurbaşkanı konuşsun da biz de tepkimizi ortaya koyarız” diye sinsice bekleyenler. Biz tepkimizi ortaya koyunca bıyık altından gülüp CHP, İP, ZP trollerinin ve FETÖ tayfasının saldırılarına karşı yalnız bırakanlar. İsim saymayacağım ama bir elin parmakları kadardık. Şimdi şakıyın bülbül gibi. Çünkü Cumhurbaşkanı konuştu çünkü. Hem de ağır konuştu. Çünkü kendisine EKSİK BİLGİ verildi. KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUNUZ?

Mücahit Birinci ise polemiğe şu ifadelerle katıldı:

Yiğit Bulut, Pardon ama kafa yerinde mi senin? Ayık mısın? İstifa et çek git. Beni engellemen çözüm mü? Sen bizim sosyolojiye, sırf korsan gösteri yapan askeri öğrencilere tepki verdiler diye, "çer çöp" "fetö artığı" şeklinde hakaret etmiş adamsın. Reisimizin bugün çıkışından sonra, bu kötülüğü kendine ve bize yapmaya devam etme. Defol git!

Yiğit Bulut ise kendisine yönelik tepkilere şöyle yanıt verdi:

Kendini savunma hakkı olmayanları karıştırmak doğru değil!

mesaj net; SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ’ın açıklaması son noktayı koydu!BAŞKOMUTANI 
“ORDU MİLLETİMİZİN GÖZBEBEĞİDİR, birkaç kendiniz bilmez var onlarda temizlenecek” vurgusu çok önemli! Anlayana, Anlamaya çalışsınlar!!

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU