Guardian okurlarından 9 Türkiye tavsiyesi: "Hayatımızdaki en keyifli deneyim"

Biri, gezdiği rotanın adını kızına vermiş

Olimpos tarih ve denizi bir arada yaşamak isteyenler için iyi bir tercih (Unsplash)

Birleşik Krallık'ın Guardian gazetesi, seyahatsever okuyucularının gönderdiği e-postalara dayandırdığı bir haberi bugün yayımladı.

Aralarında Türk vatandaşlarının da yer aldığı okuyucuların yorumuyla 9 turistik bölge sırasıyla şöyle tanıtıldı. 

Eğirdir Gölü: Isparta'daki gölün içinde yer alan Yeşilada'daki bir pansiyonda üç gün kalan David Crook, nisanda yaptığı bu seyahatte huzurla dolduğunu anlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amasya: Kenny adlı seyahatsever, Orta Karadeniz kentinde görülebilecek Osmanlı mimarisi örneklerine dikkat çekerken bölge halkını ve ortamın rahatlığını da övdü. 

Adalar: Chris Dunham, "Artık İstanbul'a katlanamaz hale geldiğinizde bunun mükemmel bir çaresi var: Prens Adaları'na günlük bir seyahat" diye başladığı yazısında Büyükada'daki eski ahşap evlere dikkat çekti. Motorlu taşıt yasağının önemine de işaret ederek dönüş yolculuğunun gün batımına denk getirilmesi durumunda unutulmaz İstanbul manzaralarının da görülebileceğini söyledi. 

Afyonkarahisar: Aydan adlı okuyucu, kentin merkezindeki tepede yer alan tarihi kalenin büyüleyici görünüşünün kentteki en çarpıcı unsur olduğunu savundu. Afyon Mevlevihanesi ve Gazlıgöl gibi cazibe noktalarına işaret etti. 

Bulunduğu şehre adını veren 226 metre yüksekliğindeki Karahisar Kalesi, 3 bin 360 yıllık geçmişiyle Afyonkarahisar'ın simgesi durumunda (AA)


Trabzon: Guardian okurlarından biri de Sümela Manastırı'nı ziyaret ettikten sonra gittiği Hamsiköy'de yediği tatlıyı unutamıyor. "Yalnızca 40 liraya hayatımın en iyi sütlacını yedim. Türk çayı ve güzel dağ manzarasıyla mükemmel bir kombinasyon oluşturuyor" diyen Adam, Birleşik Krallık'ta yapılan benzer bir tatlıda çok daha fazla pirinç olduğunu söylüyor. 

Olimpos: Antalya merkezinden otomobille yalnızca 90 dakika mesafede olan Olimpos Antik Kenti ve dibindeki Çıralı köyü de Guardian okurlarının dikkatinden kaçmamış. Bölge, "Sakin, rahat ve doğayla çevrili Çıralı bir gevşeme, yeniden güç toplama ve keşif yeri" ifadesiyle tanıtılıyor. 

Marmaris: Gökhan Akan, bisikletle gezmek için Kıran rotasını ve Sakartepe'yi tavsiye ederken Delia Pemberton, Turgutköy'ün şelalelerini öneriyor. Turgutköy'deki küçük plaja giden yoldaki inek, keçi, tavuk ve arılarla bölgedeki arkeolojik alanlar da yazıda yer alıyor. 

Xanthos: David Innes-Wilkin, Kaş'ın Kınık köyündeki antik kent ve Patara deniz fenerinin geçmişini anlattıktan sonra "Eğlenceli bir tarih turundan sonra, gördüğüm en uzun sarı kum plajda çocuklarımızla birlikte yüzmek bir keyifti" diyor.

Likya Yolu: Fethiye Hisarönü'nden Antalya'daki Geyikbayırı'na kadar uzanan yürüyüş rotası, yol üstündeki Kelebekler Vadisi gibi yerlerle Liz'in gönlünü kazanmış. Guardian okuyucusu, hamileyken nisanda bir hafta boyunca burayı dolaştıklarını ve aradan geçen süre zarfında doğan kızına da Likya adını verdiğini anlatıyor:

Hayatımızdaki en keyifli deneyimlerinden birini bize Türkiye yaşattı.

 

Independent Türkçe, Guardian, AA

DAHA FAZLA HABER OKU