20 yıl önce gösterime giren dizi izlenme listesinin zirvesinde

1,6 milyar dakika izlendi

2006 ve 2009 arasında 4 sezon boyunca devam eden dizi, 2017'de 5. sezonla geri dönmüştü (Fox)

Prison Break, Netflix'teki ikinci haftasında Nielsen'in izlenme listesinde zirveye yükseldi.

Eski Fox dizisi, ABD'de Netflix kütüphanesine 29 Temmuz'da eklendi. 5-11 Ağustos haftasında 758 milyon dakika seyredilerek listeye giriş yapan dizi, izlenme süresini 1,6 milyar dakikaya yükseltti.

İkiye katladı

İzlenme süresini etkileyici bir şekilde ikiye katlayan Prison Break, böylece zirveye yerleşmeyi başardı.

Paul Scheuring tarafından yaratılan ve Netflix Türkiye'de de izlenebilen dizi, iki kardeşi merkeze alıyor.

Yayın devi, 16 yaşından küçükler için uygun olmadığını belirttiği dizinin konusunu şöyle özetliyor:

Abisi cinayetten haksız yere suçlu bulununca bir yapı mühendisi, kardeşini kötü bir namı olan Fox River Eyalet Hapishanesi'nden kaçırmaya karar verir.

Prison Break, böyle bir dizinin uzun vadede başarılı olamayacağı konusunda endişe duyan Fox tarafından 2003'te geri çevrilmişti. Lost ve 24'ün popülaritesinin ardından Fox, 2004'te prodüksiyonu desteklemeye karar vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin özellikle ilk iki sezonu eleştirmenlerden olumlu yorumlar almış ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin beğenisini toplamıştı. 

Başlangıçta 13 bölüm olması planlanan Prison Break, reytinglerde olağanüstü bir performans sergileyince yeni bölümlerin çekilmesine karar verilmiş ve dizi uzatılmıştı.

5 sezon süren dizinin başarısı, bazı yan ürünlerin de ortaya çıkmasını sağlamıştı: Bir video oyunu, spinoff dizisi, resmi bir dergi ve bir roman. 

Emmy ve Altın Küre adayı dizinin oyuncu kadrosunda Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robin Tunney, Peter Stormare, Amaury Nolasco, Marshall Allman, Wade Williams, Paul Adelstein, Robert Knepper, Rockmond Dunbar ve Sarah Wayne Callies yer alıyor.

Final yapan dizi ikinci sırada

Öte yandan The Umbrella Academy, 1,46 milyar dakika seyredilerek Nielsen'in izlenme listesinde ikinci sırada yer aldı. Dizinin final sezonu, 8 Ağustos'ta Netflix'te gösterime girmişti. 

Disney+'ta izleyiciyle buluşan Bluey, uzun soluklu hastane draması Grey's Anatomy ve 35 milyon dakika izlenen House of the Dragon, ilk 5'teki diğer diziler oldu.


Independent Türkçe, Deadline, TVLine

DAHA FAZLA HABER OKU