X-Men '97'nin kovulan yaratıcısı, Marvel'a OnlyFans üzerinden yanıt verdi

Beau DeMayo, Marvel ve Disney'i "görevi korkunç derecede önyargılı şekilde kötüye kullanmakla" suçladı

(Marvel)

Marvel'ın animasyon dizisi X-Men '97'nin martta işten çıkarılan yaratıcısı, kendisini görevi "korkunç derecede" kötüye kullanmakla suçlayan stüdyoya karşılık verdi.

Geçen ay Marvel, DeMayo'nun iç soruşturma sonucunda işten çıkarıldığını bildiren bir açıklama yayımlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stüdyo "Bulguların korkunç doğası sebebiyle kendisiyle tüm bağlarımızı hemen kopardık ve artık Marvel'la herhangi bir ilişkisi bulunmuyor" demişti.

Variety, an itibarıyla DeMayo'nun çarşamba günü (4 Eylül) OnlyFans profilinde yayımladığı 30 dakikalık bir videoyla cevap verdiğini bildirdi.

DeMayo, videoda "Korkunç görevi kötüye kullanma iddiaları yanlış" dedi.

"Bu iddialar saldırgan" diyerek devam etti.

Ama daha da endişe verici olan şey, bunun itibarımı zedeleyerek X-Men '97'deki bazı ekip üyelerinden Marvel Stüdyoları'nın tepesine kadar uzanan korkunç derecede önyargılı görevi kötüye kullanma vakalarının üstünü örtmek amacıyla yapılan bir karalama kampanyası olması.

DeMayo, X-Men '97'de çalışırken ve uzun süredir yapım aşamasında olan Blade'in yeniden çevriminde senaristken, çeşitli görevi kötüye kullanma örneklerine tanıklık ettiğini ileri sürüyor.

DeMayo, videoda görevi kötüye kullanmaları ispat edebilecek "kanıt ve görgü tanıkları" olduğunu ve bunları Marvel'la Disney'e "kendisine sunulmayan şekilde, sorumlulara karşı kamuoyundan uzak, kapsamlı ve adil bir soruşturma yürütmeleri" için özel olarak iletmeyi umduğunu öne sürerek devam etti.

DeMayo "Bununla doğru olanı yapmaya çalışıyorum" dedi.

Bu, Marvel'ın da aynısını yapması için bir fırsat.

The Independent, Marvel Stüdyoları'yla temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

X-Men '97'de çalıştığı dönemde DeMayo, sosyal medyada üstsüz fotoğraflarının yanı sıra diziyle ilgili haberleri düzenli olarak paylaşıyordu.

DeMayo'nun martta işten çıkarılmadan önce ekibiyle üçüncü sezonun olay örgülerini genel hatlarıyla konuşmaya başladığı bildirilmişti. DeMayo, aynı zamanda basın önüne çıkmak üzere plan yapıyor ve dizinin Los Angeles'taki galasına katılmaya hazırlanıyordu.

Marvel'ın veya herhangi bir stüdyonun senaristleriyle yollarını ayırması alışılmadık değil. Fakat The Hollywood Reporter'ın da aktardığı üzere Marvel'ın bir projesinde çalışan baş yaratıcıların, basında yer alma planlarını aniden iptal etmesi ve galayı kaçırması nadir görülen bir durum.

DeMayo, ilk olarak Kasım 2021'de Marvel tarafından işe alınmıştı. Hayranlar ve sektörde çalışanlar, DeMayo'nun işe alınmasını kutlamıştı çünkü X-Men '97'de yazdığı pek çok karakter ve hikaye, kendisinin siyah ve eşcinsel erkek kimliğinden ilham alıyordu.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU