Mısır ve Türkiye “yeni bir dostluk dönemi” kuracak

Sisi ve Erdoğan'ın görüşmesinde iş birliğinin geliştirilmesi ve bölgesel konular ele alındı

Mısır ve Türkiye cumhurbaşkanları dün Ankara'da yaptıkları ortak basın toplantısının ardından / Fotoğraf: AA

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi'nin Türkiye ziyareti, iki ülke arasında çeşitli alanlarda iş birliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel konularda istişarenin derinleştirilmesi temelinde yeni bir dostluk döneminin kapılarını açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Göreve geldiği 2014 yılından sonra Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Sisi ile Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan arasında dün Ankara'da yapılan görüşmeler, başta Gazze'deki durum ve İsrail'in Filistinlilerin haklarını ihlal etmesi, Suriye, Sudan ve Afrika Boynuzu olmak üzere bölgesel konularda görüş birliğini yansıtırken, Libya'daki durum, özellikle de Mısır'ın komşu ülkesindeki yabancı varlığı ve milislerle paralı askerler konusunda nispeten görüş ayrılığı olduğunu gösterdi.

Mısır ve Türkiye, iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik yüksek düzeyli stratejik konseyin ilk toplantısında birçok konunun yanı sıra enerji, sanayi, ulaştırma, ticaret, yatırım, finans ve savunma alanlarında iş birliğine yönelik bir dizi anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladı. İki cumhurbaşkanı, bu anlaşmaların önümüzdeki dönemde iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmesini umduklarını ifade ettiler.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU