Tek sezonda fişi çekilen dizinin hayranları, Netflix'e ateş püskürüyor

"Kederin 7 aşamasından geçiyorum"

İlk ve tek sezonu 8 bölümden oluşan Dead Boy Detectives, ünlü yazar Neil Gaiman'ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştı (Netflix)

Netflix'te ekranlara gelen sevilen dizinin, aldığı övgü dolu eleştirilere rağmen tek sezonun ardından yayından kaldırılması hayranları öfkelendirdi.

Yayın devi, Dead Boy Detectives hayranlarını üzecek haberi geçen hafta duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fantastik dizi, genç hayaletler Edwin Paine ve Charles Roland'ın doğaüstü müşterileri için gizemli olayları çözmek üzere durugörü uzmanı Crystal'la birlikte çalışmalarını konu alıyordu.

25 Nisan'da gösterime giren 8 bölümlük dizi, hem korku hem de gizem hayranları arasında büyük ilgi görmüş ancak ikinci sezon onayını almayı başaramamıştı. 

Fantastik dizinin ekran yolculuğu epey dolambaçlı olmuştu. İlk olarak 2021'de HBO Max için pilot bölüm siparişi alan dizi, 2023'te Netflix'e satılmıştı.

Televizyon yazarlarından övgü dolu yorumlar alan dizi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 92 gibi kusursuza yakın bir puan almayı başarmıştı.

Dead Boy Detectives, Netflix'in en çok izlenen İngilizce diziler listesinde yalnızca üç hafta geçirmiş ve ilk haftasında fenomen drama Baby Reindeer'ın ardından ikinci sıraya yerleşmişti.

"Mirasımız sonsuza dek yaşayacak"

Dizinin iptal edildiğinin açıklanmasından kısa bir süre sonra her iki başrol oyuncusu da üzüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Edwin'i oynayan George Rexstrew kırık bir kalp emojisi paylaşırken, Charles karakterini canlandıran Jayden Revri, dizideki deneyimini içten bir X (Twitter) gönderisinde yansıttı:

Sadece Dead Boy Detectives'e ne kadar minnettar olduğumu söylemek istedim. Tanıdığım en yetenekli insanlardan bazılarıyla tanıştım ve hepsinden önemlisi sizlerle tanıştım. Sizler bu dizinin kalp atışlarısınız ve mirasımız bu toplulukta sonsuza dek yaşayacak.

Dizinin iptal kararıyla yıkılan hayranlar da üzüntü ve kayal kırıklıklarını dile getirmek için sosyal medyaya akın etmekte gecikmedi.

"Kalbim kırıldı"

Bir hayran, "Şu an kederin 7 aşamasından geçiyorum" derken bir diğeri ekledi:

Kalbim kırıldı. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Harika bir diziydi.

Bir izleyiciyse şöyle yazdı:

Çok üzgünüm, diziyi kesinlikle çok sevmiştim.

"Bir saniyesi bile hayal kırıklığı yaratmadı"

Diziyle ilgili övgü dolu yorumlarını sıralayan başka bir hayran ise şöyle dedi:

Bu dizi için çok uzun süre beklemiştim ve bir saniyesi bile hayal kırıklığı yaratmadı. Kesinlikle çok daha iyisini hak ediyordu. Her şey için teşekkürler.

Üzgün bir hayran da şu ifadeleri kullandı:

Dead Boy Detectives'de çalışan ve tüm sevgilerini ortaya koyan her bir kişi için çok üzülüyorum. Umarım oyuncu kadrosunun her bir üyesi bu dizi sayesinde harika bir kariyere sahip olur. Dead Boy Detectives bu iptali hak etmemişti.

Bir başka hayran Netflix'i sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: 

Netflix, Dead Boy Detectives'i hak etmiyorsun. Hiçbir şey hak etmiyorsun!


Independent Türkçe, Daily Mail, Mirror, Daily Record

DAHA FAZLA HABER OKU