Geleneksel King's Cross etkinliğinin iptali, Harry Potter hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı

Her sene King's Cross istasyonunda gerçekleşen "Hogwarts'a Dönüş" etkinliğinin 2024'te yapılması planlanmadı

(Reuters)

Londra'daki King's Cross istasyonunda toplanan Harry Potter hayranları, her sene yapılan Hogwarts Ekspres duyurusu gerçekleşmeyince hayal kırıklığına uğradı.

Büyücü çocuğun hayranları, geleneksel olarak 1 Eylül'de, J.K. Rowling'in kitaplarıyla meşhur olan büyücülük okulunun kurmaca döneminin başlangıcını kutlamak üzere kalabalık gruplar halinde toplanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstasyonda buluşan hayranlar, genelde King's Cross'un kalkış panosundaki, Hogwarts Ekspres'in 1 Eylül'de, saat 11.00'de Platform 9 3/4'ten kalkışının esprili duyurusuyla karşılaşıyordu.

Fakat etkinliğin büyük başarısına rağmen Warner Bros. Discovery, bu seneki kutlamaları iptal etmeye karar verdi. Wizarding World'ün internet sitesindeki açıklama, hayranların pazar günü (1 Eylül) istasyona gelmesinin "kesinlikle tavsiye edilmediğini" duyurarak bunun yerine I'm a Celebrity kazananı Sam Thompson'ın sunduğu çevrimiçi bir etkinliğin gerçekleştirileceğini paylaştı.

Tam açıklamada şu ifadeler yer aldı:

1 Eylül'e gelindiğinde istasyonda hiçbir etkinlik, kalkış panosu veya geri sayım olmayacağı için hayranların bu sene King's Cross istasyonuna gelmesi kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

Bunun yerine manevi anlamda yine sizinle olmak için, Hogwarts'a Dönüş'ü kutlamak amacıyla kaydedilmiş özel bir çevrimiçi programda (yakın zamanda Ormanın Kralı seçilen!) yerli Hufflepuff'ımız Sam Thompson'ın desteğini aldık. Kendisini iş başında izlemek için 11.00'de Harry Potter'ın resmi YouTube kanalında bir araya gelelim.

Uyarılar, duyurunun yine de yapılabileceğini uman Harry Potter hayranlarının King's Cross'a gelmesine engel olmadı. X'de (Twitter) paylaşılan bir videoda, saniyeler 11'e doğru ilerlerken kalkış panosunu çeken hayranların heyecanının, Hogwarts Ekspres duyurusu gerçekleşmeyince kısa bir süre içinde gergin kahkahalara ve yuhalamalara dönüştüğü görüldü.
 

Harry Potter hayranları, yıllık King's Cross Hogwarts duyurusu geleneği bugün yapılmayınca hayal kırıklığına uğradı

Bu olay, Harry Potter'ın yıldızı Miriam Margolyes'in serinin yetişkin hayranlarına "büyümelerini" söylemesinden birkaç ay sonra yaşandı. Film serisinde Profesör Pomona Sprout'u canlandıran oyuncu şöyle demişti:

Cameo'lar (kişiselleştirilmiş video mesajlar) çekiyorum ve insanlar Harry Potter temalı düğün yapacaklarını söylüyor ve 'Aman tanrım, ilk eğlenceli geceleri nasıl olacak?' diye düşünüyorum. Hayal bile edemiyorum. Harry Potter harika, çok minnettarım. Bitti. Böyle düşünüyorum.

The Independent, King's Cross istasyonu ve Warner Bros.'la temasa geçse de henüz yanıt alamadı.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU