Filistinli bir tutukluya cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan İsrail askerlerinin ev hapsi uzatıldı

Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarındaki İsrail askerleri (İsrail ordusu web sitesi)

İsrail ordusu dün (Perşembe) yaptığı açıklamada, bir askeri mahkemenin Filistinli bir tutukluya cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan askerlerin ev hapsini 4 Eylül'e kadar uzattığını, ancak pazar günü bir duruşma düzenleyerek, savunmanın tutukluluğa alternatif talep etmesine izin vereceğini ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre ordu, bu alternatifin “bir işyeri ve uygun amirleri” içerebileceğini belirtti.

İsrail basınında yer alan haberlere göre askerler, İsrail'in güneyindeki Negev çölünde bulunan Sdei Timan gözaltı merkezinde Hamas'ın elit güçlerinin bir üyesine cinsel saldırıda bulunmakla suçlanıyor.

BM İşkence Özel Raportörü, iddia edilen cinsel saldırı vakasının “kesinlikle korkunç” olduğunu söyleyerek, İsrail'in sivil mahkemelerini failleri soruşturmaya ve sorumlu tutmaya çağırdı.

BM, Hamas'ın yaklaşık 1.200 kişinin ölümüne yol açan bir saldırıyla İsrail'i şaşırttığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gözaltına alınan Filistinlilere işkence yapıldığına dair bir dizi rapor aldı.

Gazze Şeridi'ndeki sağlık yetkilileri, o tarihten bu yana geçen on aylık süre zarfında 40,000'den fazla Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU