Suudi Arabistan-Çin görüşmesinde bölgesel gelişmeler ele alındı

Muhammed bin Salman ve Li Çiang üst düzey ortak komite toplantısına başkanlık etti

Suudi Veliaht Prensi, Çin Başbakanını Riyad'da kabul etti / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Başbakanı Prens Muhammed bin Salman bin Abdulaziz, dün Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li Çiang ile bölgedeki ve son uluslararası gelişmeleri ile iki ülkenin çabalarını ele aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Suudi Veliaht Prensi'nin Riyad'daki Kraliyet Sarayı'nda, kendisi için resmi bir resepsiyon töreni düzenlenen Çin Başbakanı'nı, bir müzakere oturumu düzenlemeden önceki kabul sırasında gerçekleşti.

Prens Muhammed bin Salman ve Çiang'ın başkanlık ettiği üst düzey Suudi-Çin Ortak Komitesi'nin dördüncü oturumunda Riyad ve Pekin arasındaki ortak iş birliği konuları, özellikle de siyasi ve güvenlik alanlarındaki koordinasyon alanları ile ticaret fırsatları, enerji, yatırım, kültür ve teknoloji konuları ele alındı.

İki lider üst düzey ortak komitenin dördüncü oturumunun tutanaklarını imzaladı. Prens Muhammed bin Selman ayrıca Çiang onuruna resmi bir öğle yemeği verdi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Riyad'da daha önce düzenlenen KİK-Çin görüşmelerinde, başta KİK ülkeleri ile Çin arasındaki serbest ticaret müzakerelerindeki son gelişmeler ve iki taraf arasındaki iş birliğini geliştirme yolları olmak üzere bir dizi ortak ilgi alanına giren konu ele alınmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU