Alien: Romulus'un yönetmeni, gözden kaçan Prometheus bağlantısını açıkladı

Fede Álvarez "insanların Mühendis detayını yakalamasını umuyordu"

*Dikkat, aşağıda Alien: Romulus hakkında küçük spoiler'lar var*

Alien: Romulus'un yönetmeni Fede Álvarez, yeni filmde Ridley Scott'ın 2012 yapımı Prometheus'uyla gözden kaçan gizli bir bağlantıya ışık tuttu.

Romulus, İç Savaş'ın (Civil War) oyuncusu Cailee Spaeny tarafından canlandırılan Rain'in önderliğindeki küçük bir ekibin, terk edilmiş bir uzay istasyonunu karıştırırken korkutucu bir yaşam formuyla karşı karşıya kalmasını konu alıyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cuma günü (16 Ağustos) vizyona giren film, Ridley Scott'ın 1979 yapımı bilimkurgu klasiğiyle başlayan 45 yıllık Yaratık (Alien) serisinin 7. başlığı.

Romulus'un sonlarına doğru, (Isabela Merced tarafından canlandırılan) hamile Kay yaralarını iyileştirmek için bir Xenomorph'tan (serinin ana kötü karakterlerinin türü) elde edilen sıvıyı kullanıyor fakat bu hamle, uzaylı ve insan karışımı bebeğinin büyüme hızını artırıyor. Scott'ın önceki filmleri de bu tekinsiz siyah maddeye yer vermişti, farklı türleri oluşturan bu madde hem Prometheus hem de 2017'deki devamı Yaratık: Covenant'ta (Alien: Covenant) vardı.

Álvarez, oğlunun (diğer izleyicilerin sosyal medyada yaptığı gibi) iki türün karışımı olan bebeği, 1997'deki devam filmi Yaratık: Diriliş'e (Alien: Resurrection) bağladığını ama kendisinin bunu 2012 yapımı filmle ilişkilendirmeyi istediğini açıkladı.

Álvarez, Variety'ye "İnsanların o Mühendis detayını yakalamasını umuyordum" dedi.

Siyah yapışkan, Prometheus'ta gösterilen her şeyin kaynağı. O, tüm yaşamın kaynağı ama özellikle de Xenomorphlar o şeyden çıkıyor, yani bu sıvının Xenomorphların içinde bulunması gerekiyor.

Bu, neredeyse Xenomorphların spermi gibi . Düşündük ki o sıvı, DNA'yı etkiliyorsa ve Mühendisler bariz bir şekilde bu yaşam kaynağından ortaya çıktıysa onun (bir insanla bir Xenomorph'un bebeğinin) böyle görünmesi bana göre tamamen mantıklı.

Muhtemelen bu yeni bir tür çünkü o karışım daha önce hiç olmamıştı.

"Siyah sıvı" da denen siyah yapışkan, bilimsel olarak A0-3959X.91–15 diye biliniyor ve Prometheus'taki eski bir uzaylı ırkı olan Mühendisler tarafından yaratılmış. Bu maddenin yaşamı yaratma, dönüştürme ve yok etme kabiliyeti var.
 

Bir Mühendis, hayat veren siyah sıvıdan içiyor (20th Century Studio/Prometheus)

Alien: Romulus, hayranlardan ve eleştirmenlerden büyük oranda olumlu yorumlar aldı, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da halihazırda 2 bin 500'den fazla değerlendirmeyle yüzde 86'lık tatminkar bir puana sahip.

The Independent'ın film eleştirmeni Clarisse Loughrey, daha karışık olan üç yıldızlı değerlendirmesinde şöyle yazmıştı:

Burada o kadar harika şeyler var ki serinin yeniden çevrimi, mantıksız olay örgüleri ve anlamsız nostalji için bir araca dönüştüğünde iyice sinir bozucu oluyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU