Axios: Trump Netanyahu ile rehineler ve ateşkes hakkında konuştu

ABD başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump / Fotoğraf: AFP

ABD merkezli haber sitesi Axios'un görüşme hakkında bilgi sahibi ABD'li kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD eski Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi yaptı. Trump görüşmede, Gazze'deki ateşkes anlaşması ve rehinelerin serbest bırakılması konularını ele aldı.

Üst düzey ABD, Katar, Mısır ve İsrailli yetkililer arasında bugün Doha'da İsrail ve Hamas arasında kalan boşlukları doldurmayı amaçlayan kritik bir müzakere turu gerçekleştirilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray sözcüsü Karen Jean-Pierre düzenlediği basın toplantısında, bir anlaşmaya varılmasının rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'deki Filistinlilere yardım sağlanması ve bölgesel gerilimin azaltılması açısından kritik önem taşıdığını söyledi.

Yerel sağlık bakanlığına göre yaklaşık 39.900 Filistinlinin öldürüldüğü Gazze'de Hamas'ın elinde 115 rehine bulunuyor.

Bir kaynak Trump'ın telefon görüşmesinin Netanyahu'yu anlaşmayı kabul etmeye teşvik etmek amacıyla yapıldığını söyledi, ancak eski başkanın Netanyahu'ya gerçekten böyle bir şey söyleyip söylemediğini bilmediğini vurguladı.

İsrail başbakanlık ofisi görüşmeyi yalanlamazken, Trump'ın kampanyası yorum yapmayı reddetti.

Trump geçtiğimiz ay Fox News'e verdiği bir mülakatta, İsrail'in Gazze'deki savaşı bir an önce sona erdirmesi ve rehineleri kurtarması gerektiğini ifade etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU