Trump'ın sosyal medyası Truth Social, son çeyrekte 16,4 milyon dolar kaybetti

Truth Social'ın şirketi hukuki giderler ve Truth+ servisine yatırımlarla sarsıldı

(Reuters)

Donald Trump'ın sosyal medya şirketi Trump Media and Technology Group, bu yıl büyük bir tantanayla halka açık olarak işlem görmeye başlamasından sadece birkaç ay sonra 16,4 milyon dolar zarar ettiğini ve üç aylık gelirinin 1 milyon dolardan az olduğunu bildirdi.

Truth Social'ın ana şirketi cuma günü Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yaptığı son başvuruda, 2024'ün ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 düşüşle 837 bin dolar gelir elde ettiğini ve ayrıca özel amaçlı satın alma şirketi Digital World Acquisition Corp.'la birleşmesiyle ilgili hukuki giderleri karşılamak için milyonlarca dolar ödediğini söyledi.

Ayrıca, bir basın açıklamasında şöyle dendi:

Buna ek olarak Şirket, özellikle yeni TV yayın hizmetini faaliyete geçirecek yazılım lisans anlaşmasıyla ilgili olarak, 3,1 milyon dolarlık bilişim teknolojileri danışmanlığı ve yazılım lisanslama giderini karşıladı.

Trump Media bu ay Truth+ yayın hizmetini piyasaya sürdü ve 344 milyon dolarlık nakit ve eşdeğer varlıklardan oluşan ve borcu bulunmayan güçlü bilançosunun yeni hizmetinin genişlemesini ve iyileştirilmesini sağlayacağına inanıyor.

Bununla birlikte, yaklaşık 5 milyar dolarlık piyasa değeri, çok mütevazı satışları göz önüne alındığında olağanüstü yüksek bir değerleme olarak kabul ediliyor.

Şirketin nisanda geçen yıl için 58 milyon dolar zarar bildirdiği ve hisse senedi fiyatında çöküşe yol açtığı göz önüne alındığında, son mali sonuçlar pek de şaşırtıcı değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump Media hisseleri 27 Mart'taki açılışta 66,22 dolardan kapanmıştı. Cuma günü piyasa kapanışındaysa 26,21 dolardı.

Trump Media hisse senedinin fiyatları, borsada işlem görmeye başladığından beri neredeyse her zaman oynak halde. Trump'ın kendisi şirketteki en büyük hissedar konumunda. 78,75 milyon hissesi, adi hisse senetlerinin neredeyse yüzde 58'ine denk geliyor.

Eski ABD Başkanı'na yönelik suikast girişiminin ardından şirket, çalkantılı bir hafta sonunun ardından pazartesi günkü işlemlerde hisse senedi fiyatının yüzde 33 oranında arttığını görmüştü.

Trump Media hisselerinin fiyatı açılış zili çalmadan önce yüzde 48 fırlamış, bu da şirketin martta piyasaya sürülmesinden bu yana en iyi işlem gününü geçirmesini sağlamıştı.

Truth Social, Trump'ın yeniden seçilme kampanyasında önemli bir rol oynuyor ve eski başkan genellikle günde birkaç kez paylaşım yapıyor.

Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre Binası isyanının ardından hem Twitter hem de Facebook tarafından platformlardan men edilmesinden sonra kurduğu sitede 7,5 milyon takipçiye sahip.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU