Amerika Devrim Muhafızları hackerları hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül verecek

İranlı yetkilileri Amerikan altyapısına siber saldırılar düzenlemekle suçladı

Devrim Muhafızları Siber Birimi'ne bağlı subaylar / Fotoğraf: Fars

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin kritik altyapısına yönelik siber saldırılardaki rolleri nedeniyle Devrim Muhafızlarındaki bazı yetkililer hakkında bilgi aktaranlara 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Adalet için Ödül Programı, saldırıların İran hükümetinin talimatıyla gerçekleştirildiğini ve İran Devrim Muhafızları Siber Komutanlığı yetkililerinin bu saldırıları gerçekleştirdiğini öne sürerek, bu saldırılara karışan kişilerin fotoğraflarını ve isimlerini yayınladı. Bu kişiler: Hamid Hamyounfal, Hamid Reza Lashkariyan, Mehdi Lashkariyan, Milad Mansouri, Muhammad Bakir Şirinkar ve Reza Muhammad Amin Sabariyan, İran Devrim Muhafızları'nın Siber Komuta Birimi'nde çalışmaktadır.

Dışişleri Bakanlığı, Hamid Reza Lashkaryian'ın Devrim Muhafızları'nın Siber Komutanlığı'nın yöneticisi ve aynı zamanda İran'ın yurtdışındaki terörist grupları desteklemek için kullandığı birincil araç olan Kudüs Gücü'nün komutanı olduğunu belirtti.

 

Diğer yetkililer ise DMO'nun Merkezi Seçim Komitesi'nin üst düzey üyeleri ve Ekim 2023'te ABD su, kanalizasyon ve enerji tesislerinin endüstriyel kontrol sistemlerini hedef almak da dahil olmak üzere çeşitli siber ve istihbarat operasyonlarında yer alan CyberAv3ngers hack grubu şu mesajı bıraktı: "Yakıldınız... Kahrolsun İsrail." Ayrıca ABD gıda ve içecek, imalat ve sağlık sektörlerindeki kontrolörlere karşı da saldırılar düzenlemişlerdir.

ABD Hazine Bakanlığı, Şubat 2024'te  altı yetkiliyi yaptırım listesine aldı, mal varlıklarını bloke etti ve onlarla iş yapılmasını yasakladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

 

DAHA FAZLA HABER OKU