İsrail güçleri aralarında çocukların da olduğu 40 Filistinliyi tutukladı

İsrail saldırının başladığı günden beri tutuklananların sayısı 9 bin 840'ı aştı

İsrail güçleri Batı Şeria'da Ramallah yakınlarındaki Kalandiya mülteci kampından çekiliyor / Fotoğraf: AFP

İsrail güçleri, dün ve bugün Batı Şeria'da aralarında çocukların, eski mahkûmların ve aranan ve daha sonra serbest bırakılan kişilerin aile üyelerinin de bulunduğu en az 40 Filistinliyi tutuklamak için büyük bir operasyon yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Filistin Haber Ajansı'ndan (WAFA) aktardığına göre, Mahkumlar Kulübü ile Mahkumlar ve Eski Mahkumlar İşleri Kurumu tarafından yapılan ortak açıklamada, tutuklamaların Kalkilya ve Nablus vilayetlerinde yoğunlaştığı, diğer tutuklamaların ise Batı Şeria'nın birçok vilayetine dağıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “tutuklama kampanyaları sırasında işgal güçlerinin yaygın baskınlar düzenlemeye, tutuklulara ve ailelerine yönelik taciz, saldırı ve tehditlerin yanı sıra saha sorgulamaları, vandalizm ve vatandaşların evlerinin tahrip edilmesine devam ettiği” belirtildi.

Açıklamada, “Devam eden soykırım savaşının başlangıcından bu yana tutuklananların sayısı, evlerinden, askeri kontrol noktalarından tutuklananlar, baskı altında teslim olmaya zorlananlar ve rehin alınanlar da dahil olmak üzere 9 bin 840'ı aştı” denildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU