Galadriel ve "Çekici Sauron" aşkı, Güç Yüzükleri'nde devam edecek mi?

Morfydd Clark ve Charlie Vickers, Comic-Con'da karakterleri hakkında hayranlardan gelen soruları yanıtladı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nde Galadriel (Morfydd Clark) ve Halbrand (Charlie Vickers) (Amazon Prime Video)

Morfydd Clark ve Charlie Vickers, cuma günü (26 Temmuz) San Diego Comic-Con'da, Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (Lord of the Rings: The Rings of Power) karakterlerinin arasında daha çok romantizm olacağına dair ipucu verdi.

Clark ve Vickers, JRR Tolkien'in Orta Dünya tarihine dayanan Amazon Prime Video dizisinde Galadriel ve Halbrand'i (namı diğer Sauron) canlandırıyor.

2022'de yayımlanan birinci sezonda Galadriel, denizde kaybolmuş Halbrand'ı bulduktan sonra onu kurtarmıştı. Halbrand'in aslında Yüzüklerin Efendisi destanının baş düşmanı, karanlık lord Sauron olduğu açıklanana kadar ikilinin arasında romantik uyum vardı.

Ünlü film üçlemesinde Sauron, yüzünü kapatan siyah bir miğfer takan, çok uzun boylu, korkutucu bir figür olarak tasvir ediliyordu. Bu yüzden hayranlar kötü adamın Vickers'in canlandırdığı versiyonunu hızlıca "Çekici Sauron" diye isimlendirmişti.

Cuma günü, oyuncu kadrosunun ve dizi sorumluları Patrick McKay'le JD Payne'in yer aldığı dizi panelinde bir hayran, soru-cevap kısmında ikinci sezonda daha fazla "Haladriel" olup olmayacağını sorma fırsatını yakaladı. Soruyu ilişkiyi destekleyen "fan fiction (bir eserin hayranlarının eserden yola çıkarak yarattığı özgün kurmaca eserler -çn.) yazarlarının adına" sordu.

Vickers ve Clark bakışarak kendi aralarında soruyu yanıtlayıp yanıtlayamayacaklarını tartıştı. Ardından Vickers "Sanırım olacak" diye onaylayınca seyirciler alkışladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

McKay başka bir anda, gelecek sezonda LGBT+ bir karakterin açıklanacağına dair ipucu verdi. Bir hayran, kuir topluluğun dizide kendilerini görüp görmeyeceğini sorduğunda McKay "Belki de zaten görmüşsünüzdür" dedi.

Comic-Con seyircilerine, yüzüklerin sahiplerini etkilediği yeni bir 4. sezon fragmanıyla da sürpriz yapıldı.

Fragmanın başında Galadriel, "Sauron kendisini Orta Dünya'nın efendisi gibi görüyor" diyor.

Dünyayı yalnızca fethederek değil, tüm halklarının zihinlerini kendi zihnine boyun eğdirerek yönetmek istiyor ve bunun için de ordulara değil yüzüklere ihtiyacı var.

Elrond, ona "Bu yüzükleri takmayı seçerek hepiniz onun işbirlikçilerine dönüştünüz" diyor.

Galadriel "Bu yüzüğün beni kandırdığına inandığını biliyorum ama ben bana yol gösterdiğine inanıyorum" diye cevap veriyor.  

Fragmanda Entler, bir Balrog ve dev bir örümcek de dahil olmak üzere klasik Yüzüklerin Efendisi yaratıkları da gösterildi.

Panelde Clark, Vickers, Robert Aramayo (Elrond), Benjamin Walker (Gil-galad), Ismael Cruz Córdova (Arondir), Charles Edwards (Celebrimbor), Cynthia Addai-Robinson (Miriel), Sophia Nomvete (Disa) ve Tyroe Muhafidin (Theo), Daniel Weyman (Yabancı [The Stranger]), Megan Richards (Poppy Proudfellow), Lloyd Owen (Elendil), Ema Horvath (Eärien) ve Sam Hazeldine (Adar) yer aldı.

Güç Yüzükleri 29 Ağustos'ta Prime Video'ya dönüyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU