Amazon'un yeni dizisi, Game of Thrones ve Spartacus'e benzetildi

"Şimdiden bağımlısı oldum"

Hopkins, Baba (The Father) ve Kuzuların Sessizliği'ndeki (The Silence of the Lambs) performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazanmıştı (Peacock)

Yeni drama dizisi Those About To Die, cuma günü Amazon Prime Video'da gösterime girdi. 

İzleyicilerden çoğunlukla olumlu yorumlar alan dizi, HBO'nun rekortmen draması Game of Thrones'la karşılaştırdı. Bazıları da diziyi "düşük bütçeli bir Spartaküs (Spartacus)" diye tanımladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Robert Rodat tarafından geliştirilen ve Roland Emmerich'le Marco Kreuzpaintner'ın yönettiği tarihi dizinin başrolünde usta oyuncu Anthony Hopkins yer alıyor.

Dizi, Russell Crowe'un Maximus'u canlandırdığı Gladyatör'e (Gladiator) de ilham kaynağı olan, Daniel P. Mannix imzalı aynı adlı kitaptan uyarlandı. 

Amazon Prime Video, 18 yaşından küçüklere uygun olmadığını belirttiği dramanın konusunu şöyle özetliyor:

Roma, MS 79. Sıkılan, huzursuz ve giderek şiddete yönelen halkı hizada tutan iki şey vardır: Ücretsiz gıda ve olağanüstü gösteriler. Eğlencenin tadı yavanlaşıp, giderek daha kana susamış bir hale geldikçe, gladyatör dövüşleri için tasarlanmış bir stadyuma ihtiyaç duyulur. Bu altında binlerce insanın çalışıp yaşadığı Kolezyum'dur ve aralarından binlercesi oyunlar için ölecektir.

Dizinin gösterime girmesiyle izleyiciler fikirlerini belirtmek için sosyal medyaya akın etti.

"Düşük bütçeli Spartaküs gibi"

Diziden umduğunu bulamayan bir izleyici şöyle yazdı:

Those About to Die için gerçekten heyecanlıydım ama biraz kabataslak gibi... Daha büyük bütçeli bir Zeyna: Savaşçı Prenses (Xena: Warrior Princess) veya Herkül (Hercules) ya da daha düşük bütçeli bir Spartaküs'e benziyor.

Başka biri ekledi:

Peacock'ın yeni dizisi Those About to Die'ı 10 saat izledim ve bence iyiydi. Sahneler arasındaki geçişler üzerinde biraz çalışılabilir. İlerleyen sezonlarda senaryo ve olay örgüsü berbat edilmediği sürece potansiyeli var.

"Çok Game of Thrones tarzı"
 


Bazılarıysa diziyi çok sevdiklerini ve hatta açılış sekansını HBO'nun ikonik dizisi Game of Thrones'a benzettiklerini söyledi.

Those About To Die'a başlıyorum. Açılış sekansı harika, çok Game of Thrones tarzı.

Başka biri de hemen diziye bağlandığını öne sürdü:

Şimdiden Those About To Die'ın bağımlısı oldum.

Dizide 86 yaşındaki Hopkins'in yanı sıra Iwan Rheon, Jojo Macari, Tom Hughes, Sara Martins, Jojo Macari, Moe Hashim, Jóhannes Haukur Jóhannesson ve Rupert Penry-Jones rol alıyor. 


Independent Türkçe, Daily Mail, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU