Kısa haberler

Independent Türkçe, Türkiye ve dünyadan güncel haberleri okurları için derledi

Fotoğraf: Independent Türkçe

İzmir'de ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor.

Zafer Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibi ile çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi.

Yangının kontrol altına alınması için Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait 5 helikopter ile İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar da görev yapıyor.

Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ile küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi.

Rüzgarın yönünü değiştirmesi nedeniyle farklı yönlerde yayılan yangın, Sarnıç Piknik Alanı civarında yerleşim birimlerine yaklaştı.

Evlere yaklaşık 100 metre mesafedeki alevlere karşı vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Hortumlarla ağaçları ve evlerini ıslatan vatandaşların, yoğun duman nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.


İsrail medyasına göre, müzakere heyeti esir takası için Netanyahu'nun talepleri üzerinde çalışıyor

İsrailli müzakere heyetinin olası esir takası mutabakatı için Başbakan Binyamin Netanyahu'nun dile getirdiği talepleri içeren maddeler üzerinde çalıştığı belirtildi.

İsrail'deki Kanal 12 televizyonunda yayımlanan habere göre İsrail heyeti, Hamas ile dolaylı yürütülen esir takası müzakereleri için arabuluculara yeni maddeler sunmaya hazırlanıyor.

Bu doğrultuda ilk olarak metne Netanyahu'nun dile getirdiği "Philadelphia Koridoru" olarak adlandırılan Gazze Şeridi'nin Mısır sınırı ve Refah Sınır Kapısı'ndaki işgalin devam etmesi başta olmak üzere taleplerinin yer aldığı maddeler eklenecek.

Ardından yeni taleplerin yer aldığı metin Netanyahu ve kabinesinin onayına sunulacak. Netanyahu ve kabinesi onay verdikten sonra İsrail heyeti müzakerelere yeniden başlayacak ve yeni talepleri arabulucular yoluyla Hamas'a iletecek.


Kıbrıslı bakan, Türkiye'nin adaya hava ve deniz üssü kurmasını istedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Türkiye’nin Kıbrıs’ta hava ve deniz üssü kurma vaktinin geldiğini belirtti.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs’ta yarım asrı aşan toplumlar arası görüşmelerin, Temmuz 2017'de Rumların Crans Montana’da masayı devirmesi ile son bulduğunu anımsatarak bundan sonra Türk tarafının 2 devletli çözüm modeline geçtiğini kaydetti.

Arıklı, Güney Kıbrıs’ın bir taraftan müzakerelerin yeniden Crans Montana'da kalınan yerden başlamasını isterken, diğer taraftan da hem silahlanmaya, hem de birçok devletle savunma işbirliği anlaşması yaparak bazılarına topraklarında hava, kara ve deniz üssü verdiğini aktararak şunları dile getirdi:

Güney Kıbrıs’ın en son yaptığı hamle ise Larnaka kıyılarında Mari Bölgesi'nde bir deniz üssü kurma hamlesidir. Yunanistan’la inşa edilecek bu deniz üssü için ABD ve AB ile de anlaşıldığı açıklanmış ve bu iddia yalanlanmamıştır. Bu noktadan sonra artık KKTC'de Türkiye ile anlaşılarak bir deniz üssü kurma vakti gelmiştir.


TFF seçiminde en fazla oyu alan aday İbrahim Hacıosmanoğlu oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda başkanlık seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 134, Mehmet Büyükekşi'nin 129 oy aldığı duyuruldu.

Baykan, Mehmet Büyükekşi'nin 1, 2 ve 6 numaralı sandıklara itiraz ettiğini söyledi. Bu sandıkların sayılmasının ve yönetim kurulu ile denetim kurulu oylamasının ardından kesin sonuçlar açıklanacak.

Öte yandan Baykan, 18 oyun da geçersiz sayıldığını duyurdu.


Marmara Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde seyredecek

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, son meteorolojik değerlendirmeler itibarıyla bölge genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağı öngörülüyor.

En yüksek sıcaklıkların İstanbul'da 34-36, Edirne'de 37-39, Kırklareli'nde 35-37, Tekirdağ'da 32-35, Kocaeli'de 34-36, Sakarya'da 35-36 ve Yalova'da 31-34 derece olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri 11.00-16.00'da dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.


Rusya: ABD ve Batı’nın Güney Kafkasya'daki adımları Rusya, İran ve Türkiye'ye yönelik; bölgedeki dengeyi bozmayı amaçlıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD ve Batı ülkelerinin Güney Kafkasya'daki adımlarının Rusya, İran ve Türkiye'ye yönelik olduğunu ve bölgedeki dengeyi bozmayı amaçladığını söyledi.

Zaharova, ABD ve Ermenistan'ın birlikte düzenlediği ve 24 Temmuz'da tamamlanacak askeri tatbikatların alarm niteliğinde olduğunu söyledi.

Geçmişte Rusya'nın yakın müttefiki olan ve son yıllarda NATO ile daha yakın bağlar kuran Ermenistan, Rusya liderliğindeki askeri ittifak Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'ne olan üyeliğini dondurmuştu.


Sarıgül'den yeni açıklama: İhaneti gördüm ama böylesini yaşamadım

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, sosyal medyada dolaşıma sokulan ve kendisine ait olduğu iddia edilen videoya ilişkin bir mesaj daha yayınladı.

Sarıgül, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını belirtti ve kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

"Bu konudaki son konuşmam" diyerek paylaşım yapan Sarıgül, şunları kaydetti:

Siyasi hayatım boyunca çok olay yaşadım. Alkışı duydum, ihaneti gördüm ama böylesini hiçbir zaman yaşamadım. Dün gün boyu verdiğiniz desteklere çok teşekkür ediyorum. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin benimle beraber oldunuz. O enerjinizi hissettim. Bu ihaneti yapanlar bu dünyada da hak dünyada da inşallah hak ettikleri cezayı alacaktır.

Sarıgül, daha önce yaptığı açıklamalarda da söz konusu videonun montaj olduğunu ve yargıya başvuracağını söylemişti. Sarıgül'ün avukatları ise Ulusal Kriminal Büro'nun incelemesiyle görüntülerdeki kişinin Sarıgül olmadığının kanıtladığını belirtmişlerdi.


İzmir ormanlık alanda yangın: Uçak seferlerinde aksama yaşanıyor

İzmir'in Gaziemir ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki seferlerde bazı seferler düzenlenemiyor.

Gaziemir ile Buca ilçeleri arasındaki Zafer Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğüne bağlı 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer, 4 yer ekibi ile çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi.

Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ile küçükbaş hayvan ağılları tahliye ediliyor. Ekipler, Hava Teknik Okullar Komutanlığı ile Sarnıç Piknik Alanına yaklaşan yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle uçak seferlerinde aksama yaşanıyor. Bazı seferler ertelenirken havalimanına inecek bazı uçakların çevre havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi.

AA-20240718-35174453-35174444-IZMIRDEKI_ORMAN_YANGININI_SONDURME_CALISMALARI_DEVAM_EDIYOR.jpg
Fotoğraf: AA

TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'da Büyükekşi ibra edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulunda başkan Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.

JW Marriott Hotel'de yapılan kongrede, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, yönetim kurulu ile denetleme kurulunun 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan hesap ve faaliyetleri ibra oylamasına sunuldu. Mehmet Büyükekşi ile kurulları oy çokluğuyla ibra edildi.


Ursula von der Leyen bir kez daha AB Komisyonu Başkanı seçildi

Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) güvenoyu alarak bir dönem daha Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı oldu. AP'nin en büyük grubu Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) aday gösterdiği ve 6-9 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından AB liderlerinin üzerinde uzlaşarak AP'ye önerdiği von der Leyen, Genel Kurul'da güvenoyu aldı.

Kapalı zarf usulüyle yapılan oylamada milletvekillerinin 401'i "evet" , 284'ü "hayır" oyu verirken, 15'i ise çekimser kaldı. Von der Leyen böylece 2019'dan bu yana yürüttüğü AB Komisyonu Başkanı görevine 5 yıl daha devam etme hakkı kazandı.


Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu annesini kaybetti

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun annesi Edibe Karamollaoğlu hayatını kaybetti.

Saadet Partisi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda,  “Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun muhtereme anneleri Edibe Karamollaoğlu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın Karşıyaka Camii’nde kılınacak Cuma namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecektir” ifadeleri kullanıldı


DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı İdare Mahkemesine başvurdu

DEM Parti, Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı yürütmenin durdurulması için Van Nöbetçi İdare Mahkem'ne başvuruda bulundu. Partiden yapılan yazılı açıklamada, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ve avukatlarca hazırlanan başvuru dilekçesine yer verildi.

Yerel seçimlerinde DEM Partili Mehmet Sıddık Akış'ın Hakkari'de yüzde 48,92 oy aldığı, partinin il genel meclisi seçimlerindeki oy oranının ise yüzde 54,11 olduğu hatırlatıldı. Dilekçede, Belediye Başkanı Akış'ın görevden geçici olarak uzaklaştırılması işleminin yürütmesinin durdurulması, bunun tüm sonuçlarının ortadan kaldırılması ve davaya konu kanun maddesinin Anayasa'ya aykırılık sebebiyle itiraz yoluyla Anayasa Mahkemes'ine gönderilmesi talep edildi.


Kremlin: Karadeniz'de NATO savaş gemilerinin varlığı Rusya'ya yönelik bir tehdit niteliğinde

Kremlin, NATO savaş gemilerinin Karadeniz'de sürekli bulunmasına yönelik planların Rusya'ya yönelik bir tehdit niteliğinde olduğunu açıkladı.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın, güvenliğini sağlamak için tüm tedbirleri alacağını söyledi.

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada "Elbette NATO (savaş) gemilerinin varlığı, özellikle mevcut durumda Rusya için yeni bir tehdit oluşturuyor, (NATO) üyesi kıyı devletleri olan Bulgaristan ve Romanya'yı yakından izliyoruz" dedi. Peskova "Rusya kendi güvenliğini sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alacak" dedi.


Rekabet Kurulu, Volta Motor'a uzlaşma sonucunda 6,6 milyon lira ceza verdi

Rekabet Kurulunun Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (VOLTA) hakkında yürüttüğü soruşturma uzlaşmayla sonuçlanırken, firmaya 6,6 milyon lira idari para cezası kesildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu şirketin yeniden satış fiyatının belirlenmesi ve yeniden satıcılarına yönelik uyguladığı bölge ve müşteri kısıtlaması iddiaları bakımından Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik ön araştırma yapılmasına karar verilmişti.

Ön araştırma sürecinde elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan incelemeler çerçevesinde teşebbüse soruşturma açılmıştı. Soruşturma, teşebbüsün yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik iddialar bakımından uzlaşmayla sonuçlandırıldı. Kurul, teşebbüse 6 milyon 584 bin 515 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurul, soruşturmanın yeniden satıcılara yönelik uygulanan bölge ve müşterilerinin kısıtlaması iddiaları bakımından ise taahhütle sonlandırılmasını kararlaştırdı.


MİT ve Emniyet’ten PKK’nın istihbarat yapılanmasına operasyon

MİT ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak tarafından düzenlenen operasyonda, PKK’nın istihbarat istihbarat yapılanmasında çalıştığı belirlenen Halil Kod Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş İstanbul’da yakalandı.

Topaloğlu ve Mehmet Savaş terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Topaloğlu’nun illegal yollarla Irak/Kandil’e geçerek istihbarat eğitimi aldığı, eğitim sürecinde örgüt sorumlularından Cemil Bayık ile görüşmeler gerçekleştirdiği, gazetecilik kisvesiyle terör örgütüne bilgi topladığı iddia edildi. Şüphelilerin örgüt adına finans faaliyetleri yürüttükleri ve paravan şirketler üzerinden Suriye’deki örgüt mensuplarına malzeme tedariğinde bulundukları ileri sürüldü


Beyaz Saray: Başkan Biden'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Biden'ın, Kovid-19 aşısının bulunduğu, bu nedenle hafif semptomlar gösterdiği kaydedilen açıklamada, Başkan'ın Delaware'de kendini izole edeceği belirtildi. Açıklamada, Biden'ın, Las Vegas'ta etkinlikten sonra test yaptırdığı ve Kovid-19 testinin pozitif çıktığı ifade edildi.

Biden'ın, görevlerine Delaware'de devam edeceği aktarılan açıklamada, Beyaz Saray'ın Başkan'ın durumuyla ilgili güncel durumu sıklıkla paylaşacağı belirtildi. Açıklamada, Biden'ın doktorunun notuna da yer verildi. Notta, Başkan'ın üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle geldiği aktarılırken ateşinin ve nabzının normal olduğu bildirildi. Biden'a "Paxlovid" verildiği belirtilen notta, Başkan'ın kendini izole edeceği belirtildi.

ABD Başkanı Biden da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını doğrulayarak "Ancak kendimi iyi hissediyorum ve herkese iyi dilekleri için teşekkür ederim." ifadesini kullandı.

İyileşme sürecinde evde kalacağını belirten Biden, "Bu süre içerisinde Amerikan halkı için çalışmaya ve görevlerimi yerine getirmeye devam edeceğim." paylaşımında bulundu.


ABD'de Gizli Servisin, Trump'a suikast girişimi öncesi zanlıyı " şüpheli" olarak bildiği iddia edildi

Eski Başkan Donald Trump’a yönelik suikast girişiminde bulunan zanlı Thomas Matthew Crooks’un ateş açmadan bir saatten fazla bir süre önce kolluk kuvvetleri tarafından şüpheli olarak tespit edildiği öne sürüldü.

Wyoming’in Cumhuriyetçi Senatörü John Barrasso, FBI ve ABD Gizli Servisi’nin Senatörlere verdiği brifing sonrası Fox News’e açıklamalarda bulundu.

Barrasso, Crooks’un saldırıyı gerçekleştirmeden bir saatten fazla zaman öncesi güvenlik ekipleri tarafından “yanında sırt çantası ve telemetre taşıması” nedeniyle “şüpheli bir karakter olarak tanımlandığını” söyledi. “Yani ondan sonra o saat boyunca bireyi gözden kaçırmamanız gerektiğini düşünmelisiniz” diyen Barrasso, güvenlik personelinin bu tür şüpheli kişileri takip etmesi gerektiğini ancak böyle bir şeyin olduğuna dair hiçbir kanıtın bulunmadığını belirtti.

Barrasso, ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle'nin istifasını isteyerek, "Amerikan halkının bu konuda kendini rahat hissetmemesi gerekiyor. Bu, Gizli Servis adına tam bir başarısızlıktır. En üst kademenin değiştirilmesine ihtiyacımız var." diye konuştu. Aynı brifingi alan Tennessee Cumhuriyetçi Senatörü Marsha Blackburn de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Az önce Gizli Servis ve FBI ile bir brifinge katıldım. Gizli Servis'in, Trump sahneye çıkmadan önce bir tehditten haberdar olduğunu öğrendiğimde dehşete düştüm." ifadelerine yer verdi. Blackburn da Gizli Servis Direktörü'ne istifa çağrısında bulunarak, “Direktör Cheatle'ın liderliğine güvenmiyorum ve görevinden ayrılmasının ulusumuzun çıkarına olacağına inanıyorum.” diye yazdı.


Rusya ve Ukrayna arasında toplam 190 esir askerin değişimi yapıldı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, müzakereler sonucunda Ukrayna’da esir tutulan 95 Rus askerinin Moskova'ya verildiği, karşılığında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensubu 95 esir askerin de Kiev’e teslim edildiği belirtildi. Açıklamada, "Rus askerlerinin esaretten çıkması esnasında Birleşik Arap Emirlikleri insani arabuluculuk sağladı" ifadesine yer verildi.

Serbest bırakılan Rus askeri personelin, Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarında tedavi ve rehabilitasyonu için Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne ait askeri nakliye uçaklarıyla Moskova'ya nakledileceği aktarıldı.


Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Gazze’yi görüştü

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İki ülke arasındaki ilişkiler ve mevcut iş birliğinin gözden geçirildiği görüşmede, başta "Gazze'deki son gelişmeler ve Ukrayna-Rusya krizi ile bu bağlamda güvenlik ve istikrarın sağlanması için gösterilen çabalar" olmak üzere bir dizi bölgesel ve uluslararası konu ele alındı.


Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, AYM üyeliğine atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’yı görevden alarak Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine atandı.

Erdoğan, Kıratlı'nın yerine ise yerine Hukuk Mevzuat Genel Müdürü Hakkı Susmaz'ı atadı.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğüne ise Bekir Keleş getirildi.


Esad rejiminin eski Valisi, Suriye'de işlediği insan hakları ihlallerinden ABD'de yakalandı

Suriye'de Beşar Esad rejiminin eski Deyrizor Valisi Semir Osman Eş-Şeyh, ülkesinde bulunduğu dönemde siyasi muhaliflere işkence etmek ve öldürmek suçlamasıyla ABD'nin Los Angeles şehrinde yakalandı.

New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, 2020'den bu yana Los Angeles'ta ikamet eden Şeyh hakkında ABD vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuruda yanlış bilgiler vermekten suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusuna göre, başkent Şam'daki Adra Hapishanesi'ni yöneten, polislik, istihbarat subaylığı ve tuğgenerallik yapan eski Deyrizor Valisi Şeyh, siyasi inançları nedeniyle kimseye işkence ettiği veya herhangi bir cinayete karışıp karışmadığı konusunda yanlış beyanda bulundu.

Şeyh, 10 Temmuz'da Los Angeles'tan Lübnan'ın Beyrut kentine seyahat etmeden önce yetkililer tarafından yakalandı.


İtalyan kenti Udine, İtalya-İsrail maçına ev sahipliği yapmayı reddetti

İtalyan basınında çıkan haberlerde FIGC Başkanı Gabriele Gravina'nın, İtalya ile İsrail arasında Uluslar Ligi'nde 14 Ekim'de oynanması gereken maçın Bluenergy Stadı'nda oynanması için Udine Belediyesine teklif götürdüğü belirtildi.

Udine Belediye yönetiminin ise bu teklifi, "İsrail'in savaş halindeki bir devlet olmasından ötürü, böyle bir ev sahipliğinin ayrıştırıcı bir nitelik taşıyabileceği" endişesiyle geri çevirdiği ifade edildi.

Udine Belediye Başkanlığına geçen yıl merkez solun adayı olarak seçilen Alberto Felice De Toni de basına yaptığı açıklamada, İsrail'in savaş halindeki bir devlet olmasından dolayı böyle bir maça ev sahipliği yapmanın kentlerine prestij sağlamaktan ziyade bölünmelere ve sosyal sorunlara yol açma riski taşıdığını söyledi.

Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin Parlamento ile İlişkilerden Sorumlu Bakanı Luca Ciriani ise Udine Belediyesinin kararının yanlış olduğunu söyledi.

Ülkede Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye ve Filistinlilere yönelik saldırıların sık sık protesto edildiği gösteriler düzenleniyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU