Stranger Things'in yaratıcıları müjdeyi verdi: Netflix'le anlaştılar

Yeni korku dizisi geliyor

Stranger Things'in 5. ve final sezonunun 2025'te gösterime girmesi bekleniyor (Netflix)

Stranger Things sona yaklaşıyor olabilir ama görünen o ki Netflix, meşhur bilimkurgunun yaratıcıları Duffer Kardeşler'le yıllarca iş yapmak istiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayın devi, korku hayranlarını sevindiren bir açıklama yaparak Something Very Bad Is Going To Happen adlı yeni bir dizi sipariş ettiğini duyurdu. Dizinin yaratıcılığını senarist Haley Z. Boston üstlenecek. Duffer Kardeşler ise projede yapımcı olarak görev alacak. 

Something Very Bad Is Going To Happen, "bir gelin ve damadın talihsiz nikahlarına bir hafta kala yaşananları takip eden atmosferik bir korku dizisi" diye tanımlanıyor.

Matt ve Ross Duffer yaptıkları açıklamada, "Haley'nin senaryosunu ilk okuduğumuzda dumura uğradık" dedi. 

"Sabırsızlanıyoruz"

Netflix'in izlenme rekorları kıran bilimkurgusunun yaratıcıları, "O, kendine özgü bir sesi olan yeni ve büyük bir yetenek" diyerek ekledi:

Yazdıkları çarpık, ürkütücü, komik ve tam da Haley'ye göre. İlk dizisinin yapımcılığını üstlendiğimiz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz ve onun vizyonunu tüm dünyayla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Kardeşler halihazırda Netflix için Stranger Things'in son sezonunun çekimleriyle meşgul. 

İkilinin yayın deviyle başka projeleri de var. Bunlardan biri, yapımına bu sonbaharda başlanacak The Boroughs dizisi, diğeriyse manga serisi Death Note'un canlı çekim uyarlaması.

Boston da daha önce Netflix'le masaya oturmuş, usta yönetmen Guillermo del Toro'nun yönettiği Cabinet of Curiosities ve 1990'ların başında film çekme hayaliyle Hollywood'a gelen bir kadının hikayesini anlatan gerilim dizisi Brand New Cherry Flavor'ın senaryolarını kaleme almıştı. 


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU