Eleştirmenler 97 puanlı komediyi övgü yağmuruna tutuyor

"Yılın açık ara en çılgın filmi"

Sadece 6 kişilik bir ekiple çekilen filmin senaryosu, lisede tanışan Mike Cheslik ve Ryland Brickson Cole Tews imzasını taşıyor (SRH)

Eleştirmenler Hundreds of Beavers'ın şimdiye kadar yapılmış hiçbir filme benzemeyen, vahşi, komik, yaratıcı ve sınır tanımayan bir komedi olduğunu söylüyor. 

Mike Cheslik'in 150 bin dolar gibi kısıtlı bir bütçeyle çektiği yapım için "açık ara yılın en çılgın filmi" yorumları yapılıyor.
 


Komedide Ryland Brickson Cole Tews, 19. yüzyılda yaşamış Jean Kayak adında bir elma konyağı satıcısını canlandırıyor. Çiftliği kunduzlar tarafından yok edilen adam vahşi doğada mahsur kalınca, kendini yüzlerce kunduzla topyekûn bir savaşın içinde buluyor.

Çekimler 12 hafta sürdü

Çekimleri 2019 ve 2020 kışında toplam 12 hafta süren filmin post prodüksiyonu 2022'ye kadar tamamlanamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hundreds of Beavers'ın prömiyeri Eylül 2022'de Fantastic Fest'te yapıldı. Komedi, o zamandan beri hemen hemen her tür film festivalinde gösterildi. 

Eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 97 gibi kusursuza yakın bir puan almayı başaran Hundreds of Beavers, Alejandro González Iñárritu imzalı Diriliş'in (The Revenant) Mr. Bean'le buluşması diye tanımlanıyor.

Empire dergisinden Nick De Semlyen, "filmin diğer birçok yapımdan daha fazla çılgınlık ve yaratıcılık içerdiğini" söylerken Guardian eleştirmeni Peter Bradshaw, Hundreds of Beavers'ın "hayranlık uyandırdığını" yazdı.

"Çılgınlık özleminizi giderebilirsiniz"

Robert Abele ise Los Angeles Times'daki eleştirisinde komediyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

Hundreds of Beavers'a göz atarak çılgınlık özleminizi giderebilirsiniz. Bu film son bir aydaki herhangi bir bağımsız yapım kadar vizyoner ve daha eğlenceli.

Daily Beast yazarı Nick Schager, övgüler yağdırdığı incelemesinde şöyle dedi:

Saf, dizginlenemez, yaratıcılık açısından çoğu komediyi utandıran bir slapstick (sanatçıların abartılı ve genellikle dikkatsizce veya mantıksızca hareketler yaptığı bir tür komedi) icat harikası.


Independent Türkçe, ScreenRant, Daily Beast, Empire, Los Angeles Times

DAHA FAZLA HABER OKU