2 milyar dolarlık meşhur seri final yapıyor

Tarih belli oldu

Michael Chaves’in yönettiği Korku Seansı 3: Katil Şeytan'ın başrollerinde Vera Farmiga (solda) ve Patrick Wilson yer alıyor (Warner Bros)

Gişede fırtına gibi eserek 2 milyar dolar hasılat elde eden Korku Seansı (Conjuring) serisi final yapmaya hazırlanıyor.

Warner Bros, meşhur serinin son filmini 5 Eylül 2025'te sinemalarda gösterime sokacağını açıkladı.

Korku Seansı evreni genişledi

Doğaüstü korku serisi, Dehşetin Yüzü (The Nun), Annabelle ve Lanetli Gözyaşları (The Curse of La Llorona) gibi prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) ve spinoff'larla Korku Seansı evrenini genişletmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

James Wan'ın yönettiği ve Peter Safran'ın yapımcılığını üstlendiği 2013 yapımı Korku Seansı, çiftlik evlerinde karanlık bir varlığın korku saldığı bir aileyi merkeze alıyordu. Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren ise dehşete düşen aileye yardım etmeye çalışıyordu.

Film, dünya çapında 319 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarı yakalamıştı. 

Serinin yıldızı Dehşetin Yüzü

Serinin bugüne kadar en çok hasılat yapan filmi, bir rahibeyle ilgili araştırma yapmak için Vatikan tarafından Romanya'nın ücra bir köşesindeki bir manastıra gönderilen rahibe adayı Irene'i takip eden 2018 yapımı Dehşetin Yüzü olmuştu. Film dünya çapında 366 milyon dolar kazanmıştı.

Serinin toplamı, 2021'de vizyona giren Korku Seansı 3: Katil Şeytan (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) sayesinde gişede 2 milyar dolar sınırını aşmıştı. 

9. Korku Seansı filmi olan 2023 yapımı Dehşetin Yüzü 2 (The Nun II) ise dünya çapında 269 milyon dolar daha kazanmayı başarmıştı.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU