Gişe canavarı korku serisi sürüyor: Son film olacak

Mütevazı bütçelerle çekilen filmlerin gişe hasılatı 2 milyar doları aştı

James Wan'ın yönettiği 2013 tarihli ilk Korku Seansı'nda Lili Taylor ve Mackenzie Foy da rol almıştı (New Line)

New Line'ın meşhur korku serisi Korku Seansı (The Conjuring), son bir yolculuk için geri dönüyor. 

Korku Seansı 4 adı altında devam eden projenin üzerinde geçen yılın başından beri çalışılıyor. Çok sevilen serinin son halkası, sonunda bir yönetmene de kavuştu.

Spinoff'u da çekmişti

Serinin bir önceki filmi olan 2021 yapımı Korku Seansı 3: Katil Şeytan'ın (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) da yönetmenliğini üstlenen Michael Chaves, 4. ve son filmi yönetmek için görüşmelerini sürdürüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu hamle Chaves'i Korku Seansı evreninin en önemli isimlerinden biri yapıyor zira 39 yaşındaki yönetmen, geçen yılın bu serinin gişe canavarı spinoff'u Dehşetin Yüzü 2'ye (The Nun II) de imza atmıştı.

Korku Seansı 4'ün senaryosunu, serinin yaratıcısı James Wan'la birlikte üçüncü filmi de yazan David Leslie Johnson-McGoldrick kaleme aldı.

Wan, Peter Safran'la birlikte yapımcılığı da üstleniyor.

Filmin konusuna dair ayrıntılar gizli tutuluyor ancak doğaüstü araştırmacıları Ed ve Lorrain Warren'ın son bir kez daha gıcırdayan kapılar, pencerelerdeki gölgeler ve ters haçlarla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor.

Serinin başrol oyuncuları Patrick Wilson ve Vera Farmiga'nın geri dönmesi beklenirken, filmin yaz aylarında ABD'nin Atlanta kentinde çekilmesi planlanıyor.

Düşük bütçesine rağmen gişeyi kasıp kavurdu

Sadece 20 milyon dolara çekilen Korku Seansı, 2013'te gösterime girdiğinde dünya çapında yaklaşık 320 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı.

O zamandan beri New Line, devam filmleri, prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film) ve spinoff'larla özenli bir Korku Seansı evreni oluşturdu. 

Mütevazı bütçelerle çekilen filmler gişede toplam 2,1 milyar doların üzerinde hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Evrenin son filmi Dehşetin Yüzü 2, 8 Eylül'de vizyona girerek dünya çapında yaklaşık 270 milyon dolar hasılat elde etmişti.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU