Hartum: Moskova Kızıldeniz'de bir liman istiyor

Sudan Maliye Bakanı İbrahim Sudan kıyılarında Rus varlığı fikrinin askeri uzmanların varlığı ya da bir üs anlamına gelmediğini ileri sürdü

Kızıldeniz'deki Port Sudan limanı, yer edinmek için uluslararası rekabete konu oluyor / Fotoğraf: SUNA

Sudan Maliye Bakanı Cibril İbrahim, Rusya'nın Kızıldeniz'e erişim istediğini ve ülkesinin Kızıldeniz kıyı şeridinde “dostları ve ortakları” olmasından rahatsız olmadığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında RT televizyonuna konuşan Bakan, Sudan kıyılarında Rus varlığı fikrinin askeri uzmanların varlığı ya da bir üs anlamına gelmediğini, görüşmelerin “Rus gemilerinin Kızıldeniz kıyılarına ulaşabileceği, oraya yanaşabileceği ve ihtiyaç duydukları malzemeleri alabileceği bir hizmet noktası” üzerinde yoğunlaştığını belirtti.

Sudan'ın “Rus varlığına itiraz etmediğini, ancak itirazın Batı'dan, Amerika'dan ve müttefiklerinden geldiğini” söyleyen İbrahim, Sudan'ın Kızıldeniz'deki kıyı şeridinin “ABD'nin benzer bir noktayı satın almak istemesi halinde herkesi barındırabileceğini” ifade etti.

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı kaynaklar, Rus varlığının 300 personeli aşmaması ve gemi sayısının aynı anda dört gemiden fazla olmaması gerektiğini belirttiler.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU